Quantcast
Συνάντηση Κουτσούμπα με την ΕΙΗΕΑ για τα προβλήματα στον χώρο του Τύπου - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Κουτσούμπα με την ΕΙΗΕΑ για τα προβλήματα στον χώρο του Τύπου

δημοσιεύτηκε:

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με το ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ και διευθυντής του Ριζοσπάστη και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, ενώ από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών συμμετείχαν ο πρόεδρός της Νίκος Χατζηνικολάου, ο αντιπρόεδρος Τάσος Μπούρας, ο γραμματέας Γιάννης Φιλιππάκης και τα μέλη του ΔΣ Ανδρέας Κουρής και Κωνσταντίνος Γέρου.
“Από το ΔΣ της Ένωσης τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο του Τύπου. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί με μέτρα στήριξης του Τύπου, αρκεί αυτά να έχουν κριτήριο τη στήριξη των εργαζομένων στον χώρο. Από αυτή την άποψη αντιμετωπίζει θετικά τα μέτρα, όπως είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στις εφημερίδες, με βάση και τη γενική θέση για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα μέτρα για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, των εφημερίδων και των δημοσιογράφων, ενάντια στα fake news και τη λογοκλοπή, όπως επίσης και για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και της μελέτης.
Η κρατική διαφήμιση θα πρέπει να γίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και με πλήρη διαφάνεια, όπως προβλέπει και η σχετική τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δε συμφωνεί από θέση αρχής με την κρατική ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων κι από αυτή τη σκοπιά δεν ψήφισε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις του Τύπου. Σε κάθε περίπτωση, η κατανομή των όποιων χρημάτων πρέπει να γίνει με κριτήριο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με αποκλεισμό εντύπων που καλλιεργούν τον ρατσισμό, τον φασισμό κλπ.” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.