Quantcast
Κορονοϊός: Οι 15 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά λόγω της πανδημίας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Οι 15 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά λόγω της πανδημίας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Η υγειονομική κρίση που πλήττει τον πλανήτη έχει ανυπολόγιστες οικονομικές επιπτώσεις ιδιαίτερα για συγκεκριμένες χώρες που είδαν τον Covid-19 να γκρεμίζει την οικονομία τους. Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο και όσον αφορά στο υγειονομικό κομμάτι όσο και στο οικονομικό. Με 1,5 εκατ. κρούσματα και περίπου 50.000 θανάτους, η Ιταλία έχει γονατίσει. Μπορεί πλέον να σημειώνεται επιβράδυνση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά ήδη τα νοσοκομεία και οι εντατικές είναι γεμάτες ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Αυτό μαζί με την ανεργία και τον φόβο κυριαρχούν στην Ιταλία.
Η Σουηδία ήταν από τις μόνες χώρες που δεν υπήρξε lockdown ακολουθώντας την τακτική της ανοσίας της αγέλης και συνεχίζοντας με σχετική κανονικότητα. Μετρά ήδη 6.500 θανάτους με 200.000 κρούσματα. Η χώρα επέβαλε περιορισμούς και υγειονομικές εντολές με τον πρωθυπουργό να ζητεί από τους πολίτες να αναβάλλουν ή να ακυρώνουν ό,τι δεν είναι αναγκαίο και απαραίτητο. Πάντως, για τη Σουηδία εικάζεται ότι θα είναι ευκολότερο να αναρρώσει από το πλήγμα.
Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα στη λίστα αυτών που επλήγησαν περισσότερο από τον Covid-19, με 12 εκατ. κρούσματα και 260.000 θανάτους. Η χώρα έχει διχαστεί μέσα στην υγειονομική κρίση ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγορείται ότι κατηγορείται ότι καθυστέρησε να αναλάβει δράση. Ένας στους τέσσερις δεν αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του ή έχει δαπανήσει τις αποταμιεύσεις του. 1 στους 6 έχει δανειστεί χρήματα από τράπεζα τροφίμων και 4 στους 10 έχουν χάσει τη δουλειά τους ή γνωρίζουν κάποιον που έχει μείνει άνεργος λόγω κορονοϊού.
Ακολουθούν η Βρετανία, η Νότια Αφρική, η Τουρκία, η Ινδονησία, η Ισπανία, η Ινδία, η Γαλλία, η Αργεντινή, η Σερβία, η Πορτογαλία, η Ρωσία και η Βραζιλία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.