Quantcast
ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση

δημοσιεύτηκε:

Όσοι δικαιούχοι της έκτης διμηνιαίας δόσης του Επιδόματος Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα λάβουν τα χρήματα την 31η Δεκεμβρίου. Η πληρωμή της τελευταίας δόσης του Επιδόματος Παιδιού αφορά στο δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ωστόσο, η πληρωμή της τελευταίας δόσης καταβάλλεται στο τέλος Δεκεμβρίου και όχι του Ιανουαρίου.
Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.
Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το Επίδομα Παιδιού έχει προσωρινά κλείσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται:

  • με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
  • σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.