Quantcast
Lockdown στην Αττική: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο – Τι προβλέπεται για την τηλεργασία - enikonomia.gr
share

Lockdown στην Αττική: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο – Τι προβλέπεται για την τηλεργασία

δημοσιεύτηκε:

Κατά την εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς των αντίστοιχων υπουργείων, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλομπαγιάννη αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και τι θα ισχύει για την τηλεργασία αυτήν την περίοδο του σκληρού lockdown έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Όπως σημείωσε η κυρία Χαραλαμπογιάννη, το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό. Παράλληλα, υποχρεωτικό θα είναι το πλάνο εργασιών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και θα υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος για τους χώρους εργασίας. Υποχρεωτική είναι η προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, ενώ η τηλεργασία είναι υποχρεωτική στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για εκ περιτροπής αυτοπρόσωπη παρουσία στην εργασία.
Η κυρία Χαραλαμπογιάννη διευκρίνισε και τους κανόνες προσέλευσης και αποχώρησης από την υπηρεσία. Σημείωσε ότι θα ισχύσουν υποχρεωτικά τρία ωράρια που αφορούν στην προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων.
Ακόμη η γγ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα αναφέρθηκε και στις διευκολύνσεις για γονείς με παιδιά έως τη Γ’ Γυμνασίου με την παροχή μεταξύ άλλων εξ αποστάσεων εργασίας, μειωμένο ωράριο έως 25% ημερησίως και τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.




Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.