Quantcast
Τσίπρας: Απαλλάξτε τον Πολιτισμό από την παρουσία της Μενδώνη - Είναι βαριά εκτεθειμένη η υπουργός - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Απαλλάξτε τον Πολιτισμό από την παρουσία της Μενδώνη – Είναι βαριά εκτεθειμένη η υπουργός

δημοσιεύτηκε:

Mήνυμα απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του: “Από τη σημερινή μας συζήτηση πρέπει να μείνει ένα καθαρό μήνυμα: Ότι ο αυταρχισμός της εξουσίας, που μπορεί να κρύβει εγκλήματα και να κουκουλώνει σκάνδαλα, αποδεικνύοντας και αναδεικνύοντας τους άριστους αυτουργούς των σκανδάλων έχει ένα όριο, και το όριο αυτό, η κόκκινη γραμμή της αλήθειας είναι η αντίσταση όλων μας που ξεκινά από το προσωπικό θάρρος και φθάνει στη συλλογική δράση. Να υψώσουμε φράγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, απέναντι στους θύτες” επεσήμανε ο κ. Τσίπρας ενώ κατά την ομιλία του άσκησε σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό αποδίδοντάς του την πολιτική ευθύνη για την “υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει να ξεκινήσει την τοποθέτησή του με ένα “μεγάλο ευχαριστώ” στα θύματα που τόλμησαν, “στα αγόρια και στα κορίτσια που κουβαλούσαν ένα βάρος και τόλμησαν όχι μόνο να ανοίξουν την ψυχή τους αλλά και να δείξουν τις πληγές τους δημόσια… Γιατί βρήκαν τη δύναμη και ύψωσαν τη φωνή τους, την προσωπική τους μαρτυρία ως φράγμα συλλογικό απέναντι στη λήθη,. την ανοχή και τη συγκάλυψη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη κι ελπίζω και για την κάθαρση και προστατεύοντας εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια για το μέλλον από τέτοιο είδους κακοποίηση. Αυτούς οφείλουμε να στηρίξουμε σήμερα” σημείωσε.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού: “Με στόχο να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να γίνει κανόνας το θάρρος και όχι η συγκάλυψη και το φως να γίνει η απάντηση στον φόβο και το σκοτάδι…Δεν θα δικάσουμε κανέναν σήμερα εδώ στη Βουλή και περισσότερο δεν θα καταδικάσουμε, τον λόγο σε αυτό έχει η Δικαιοσύνη. Όμως ας αναρωτηθούμε όλοι, υπάρχουν μόνο βαρύτατες ποινικές κατηγορίες στην υπόθεση αυτή; Δεν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες που συνιστούν ένα πολιτικό σκάνδαλο; Δεν έγινε μία άκομψη, χοντροκομμένη και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης;.. Δεν επιχειρήθηκαν να εμφανισθούν οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας; Όμως αν κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείται σήμερα, αυτό είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί όσο κι αν προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση σ’ αυτήν την αίθουσα μια βαριά σκιά πλανιέται, πίσω και πάνω από εσάς, αν και δεν είναι κατ’ επιλογή σας σήμερα στα έδρανα, είναι η σκιά της υπουργού της κυρίας Μενδώνη που σύσσωμος ο κόσμος των Τεχνών του Πολιτισμού αλλά και πάρα πολλοί βουλευτές δικοί σας ζητούν να αναλάβει από ευθιξία την ευθύνη και να παραιτηθεί. Επιμένετε να στηρίζετε την κυρία Μενδώνη, παρά την κατακραυγή του κόσμου της Τέχνης εναντίον της. Επειδή λέτε ότι ξεκόλλησε τις μεγάλες επενδύσεις στο Ελληνικό, αλλάξτε την τότε και βάλτε τη στη θέση του κ. Γεωργιάδη που τα έχει κολλημένα χρόνια και δεν γίνονται επενδύσεις. Απαλλάξτε τον χώρο του Πολιτισμού από τη δική της παρουσία. Διότι είναι βαριά εκτεθειμένη για τον τρόπο που χειρίστηκε και επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Λιγνάδη ή καλύτερα το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.