Quantcast
Πελώνη: Έχουμε τουλάχιστον 10 δύσκολες ημέρες μπροστά μας - Τι είπε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου - enikonomia.gr
share

Πελώνη: Έχουμε τουλάχιστον 10 δύσκολες ημέρες μπροστά μας – Τι είπε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

δημοσιεύτηκε:

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό θεωρείται το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων έως το τέλος του μήνα, η κα Πελώνη απάντησε ότι “έχουμε τουλάχιστον 10 δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Οι αποφάσεις θα κριθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και την εισήγηση που θα υπάρξει από τους ειδικούς. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά θα πρέπει να περιμένουμε γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τηρήσουμε το άτυπο χρονοδιάγραμμα, τον οδικό χάρτη που έχουμε θέσει για άνοιγμα δραστηριοτήτων αν τηρήσουμε όλα τα μέτρα, όλοι μας και κάνουμε υπομονή”.

Επίσης η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι προφανές ότι η πανδημία στη χώρα μας παραμένει σε έξαρση. Διαπιστώνεται, ταυτόχρονα, ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα των συμπολιτών μας αυτών».
Επίσης ανέφερε ότι «γενικότερα, η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς. Και αυτό είναι καλά γνωστό σε όλους αφού οι ειδικοί επίμονα επισημαίνουν ότι βασικοί λόγοι μετάδοσης είναι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός. Εξίσου βέβαιο είναι ότι ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα και οφείλουμε όλοι να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου. Απέναντι στον ιό. Εξαιτίας της δυσμενούς αυτής εξέλιξης το Εθνικό Σύστημα Υγείας -ιδίως στην Αττική- δέχεται εξαιρετικά μεγάλη πίεση που προβλέπεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Από την περασμένη εβδομάδα εφαρμόζεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που από την αρχή είχε σχεδιαστεί και το Ε.Σ.Υ. ενισχύεται με την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα” τόνισε η κα Πελώνη και πρόσθεσε:
“Οι κλίνες Μ.Ε.Θ. από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική Μ.Ε.Θ. Covid από τις 229 πριν από ένα μήνα, έφτασαν τις 362. Από χθες μπήκε στην εφημερία το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non-covid, ενώ το Σισμανόγλειο θα δέχεται αποκλειστικά πλέον Covid περιστατικά. Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως covid θεραπευτήρια. Σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες». Η κ. Πελώνη επανέλαβε την έκκληση που απευθύνει το υπουργείο Υγείας «στους ιδιώτες γιατρούς των ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση του κορονοϊού να ενσωματωθούν για κάποιο διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται. Δίνουμε την τελευταία μάχη πριν τη λήξη του πολέμου. Και στη μάχη αυτή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.