Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της, υπογράμμισε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. “Η μεταναστευτική κρίση παραμένει στη Μεσόγειο”, σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, επισημαίνοντας πως αν και στην Ελλάδα οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατά 91% στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 112%.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει έμπρακτα της αλληλεγγύη της στις χώρες του Νότου, που σηκώνουν το βάρος τους μεταναστευτικού, και να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη διαδικασία των απελάσεων.
Χαρακτήρισε “δυνατή ομάδα” τους MED5, τονίζοντας οτι και οι 5 χώρες του ευρωπαϊκού νότου, θα πιέσουν προκειμένου να αλλάξει η πολιτική της Ευρώπης στο μεταναστευτικό και να αποτυπωθεί στο νέο Σύμφωνο.
Ξεκαθάρισε, τέλος, πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και τις δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν με τις μεταναστευτικής ροές μετά το πέρας της πανδημίας Covid-19.
Μηταράκης για το μεταναστευτικό: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα σύνορά της – BINTEO
δημοσιεύτηκε:
22:45
, 20 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
10 λεπτά πριν
Αυτή την Κυριακή με τη Realnews: Τα κανάλια της μνήμης της Susanna Beard – Μαζί Beaute και ειδική έκδοση Drive Away
1 ώρα πριν
Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Ξεκινούν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ- Ποιοι και από πότε κινδυνεύουν με...
2 ημέρες πριν
Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής: Ποιο είναι το όφελος για τους καταναλωτές – Όλα όσα λέει ο...
2 εβδομάδες πριν
ΑΔΜΗΕ: Σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης- Όλα όσα είπαν Παπασταύρου και...
2 εβδομάδες πριν