Quantcast
Άνοιγμα σχολείων: Κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών παρουσία της Κεραμέως - Τι εισηγείται η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Άνοιγμα σχολείων: Κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών παρουσία της Κεραμέως – Τι εισηγείται η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας με βασικό αντικείμενο το άνοιγμα των σχολείων. Στόχος είναι το άνοιγμα έστω μόνο των Λυκείων, τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Στη συνεδρίαση συμμετέχει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την κυβέρνηση να εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες να επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα οι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου. Σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα. Δηλαδή, αναμένεται μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να είναι και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε ότι “είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτή. Σχετικά με το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου η κα Μακρή επεσήμανε ότι αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου.
Η κυβέρνηση εκτιμά πως το άνοιγμα των σχολείων με κανόνες και αυστηρά μέτρα προστασίας μπορεί να γίνει με ασφάλεια. Βασικό εργαλείο θα αποτελέσουν τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, αρκετά μέλη της Επιτροπής διατυπώνουν δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των σχολείων, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα. Δεν είναι λίγοι που εκφράζουν φόβους για τον κίνδυνο περαιτέρω αύξησης της κινητικότητας, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.
Δεν αποκλείεται πάντως ακόμη κι αν οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα των Λυκείων, να εξαιρεθούν οι σχολικές δομές στις τρεις περιοχές (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαϊα) όπου δεν άνοιξαν ούτε τα καταστήματα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.