Quantcast
Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωταθλητής στην ψευδολογία - Τι είπε για υπερωρίες και απολύσεις - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωταθλητής στην ψευδολογία – Τι είπε για υπερωρίες και απολύσεις

δημοσιεύτηκε:

“Δεν είμαστε τόσο τρελοί όσο νομίζουν ορισμένοι ή όσο θέλουν να μας παρουσιάσουν ορισμένοι” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Εμείς φέρνουμε ένα νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας, το οποίο αντιμετωπίζει σε πολύ μεγάλη κλίμακα και καταγγελίες εργαζομένων και επιχειρεί να προσαρμόσει την αγορά εργασίας σε εξελίξεις οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές. Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά πράγματι θα ζημιωθεί και η οικονομία και οι εργαζόμενοι” περιέγραψε.
“Λέγονται τερατώδη ψέματα. Fake news το ένα μετά το άλλο. Το μόνο που δεν έχει λεχθεί μέχρι τώρα είναι ότι θα βάλουμε τους εργαζόμενους πριν πάνε στη δουλειά τους να κάνουν 100 πους απς και όταν θα φύγουν θα κάνουν άλλα 100. Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι ξαφνικά μας “έστριψε” και ότι πάμε να χάσουμε όλη την εκλογική μας βάση. Είναι οι γνωστές ψευδολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρωταθλητής στην ψευδολογία σε ολόκληρο τον κόσμο και τώρα σολάρουν, χωρίς καν να έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο αρχίζουν και λένε “ο φιλελεύθερος οδοστρωτήρας, ο εργασιακός μεσαίωνας”. Πρώτα μιλάνε, μετά θα διαβάσουν το νομοσχέδιο και θα εκτεθούν. Όπως λέμε στο ποδόσφαιρο τεχνικό οφσάιντ, έτσι θα την πατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το νομοσχέδιο” σημείωσε.

Τι ισχύει για ψηφιακή κάρτα εργασίας και υπερωρίες
“Το νομοσχέδιο αυτό πρώτα από όλα φέρνει μια βασική τομή, θα την χαρακτήριζα επανάσταση στα εργασιακά δεδομένα, είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι η βασική εγγύηση για όλες τις επιχειρήσεις που κάνουν τίμιο παιχνίδι αλλά και κυρίως για τους εργαζόμενους να μην τους εκμεταλλεύεται ο εργοδότης. Θα έχεις μια κάρτα ή έναν μηχανισμό στο κινητό σου ή στο τάμπλετ με βάση το οποίο όταν πας στη δουλειά σου, σημειώνεις ότι τώρα ήρθα, όταν φεύγεις, τώρα έφυγα, όταν κάνεις υπερωρίες πατάς την ένδειξη “υπερωρία”, θα καταγράφονται οι υπερωρίες σου και κανείς δεν θα μπορεί να σε κλέψει. Αυτό είναι που τα αλλάζει όλα” πρόσθεσε.
“Δεν θα χάνεται τίποτα. Όλος αυτός ο μηχανισμός, ο μηχανισμός διευθέτησης εργασίας θα είναι και αυτός ένας μηχανισμός που θα ελεγχεται επίσης από την ψηφιακή κάρτα. Όλα θα καταγράφονται και όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι υπέρ του εργαζομένου. Στις υπερωρίες ξεκινάμε με βάση το 8ωρο και ο εργαζόμενος αποφασίζει, αν συμφωνήσει με τον εργοδότη του, να δουλέψει υπερωριακά και να βάλει περισσότερα λεφτά στην τσέπη του. Δεν καταργείται το 8ωρο στις υπερωρίες, γιατί δουλεύεις πάνω από το 8ωρο και σε αντιστάθμισμα παίρνεις χρήματα επιπλέον” τόνισε.
“Αυξάνουμε τον αριθμό των υπερωριών, τις πάμε στις 150, από 120 που είναι σήμερα στις υπηρεσίες και 96 στις βιομηχανίες, πηγαίνοντας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά κατηγορούμαστε και για αυτό. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στα “καλάθια περισσεύει, στα κοφίνια δεν χωρά”. Από τη μια πλευρά μας λέει ότι με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας δήθεν ζημιώνουμε τους εργαζόμενους που θα μπορούν να κανονίζουν τη ζωή τους καλύτερα, όπως θέλουν αυτοί και από την άλλη όταν αυξάνουμε τις υπερωρίες, που δήθεν θα τις καταργούσαμε. τώρα που λέμε ότι τις αυξάνουμε μας λένε θα εξαντλείται ο εργαζόμενος στη δουλειά… Μα και στη μία περίπτωση και στην άλλη είναι αποτέλεσμα συμφωνίας των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους και της εργοδοσίας. Τόσο απλά και τόσο ευρωπαϊκά. Γίνεται σε όλη την Ευρώπη” είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Τι είπε για τις απολύσεις
“Σήμερα διάβασα στην “Αυγή” για τις απολύσεις ότι θα απελευθερώσουμε τις απολύσεις, ότι θα γίνει χαμός. Θα υπάρχει ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα αναφέρονται μια σειρά από λόγους, το νομοσχέδιο κατ’αρχάς δεν έχει κλείσει, ότι απαγορεύεται να γίνει απόλυση, πλήρως απαγορεύεται για λόγους καταγωγής, φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, συνδικαλιστικής δραστηριότητας κτλ και προσθέτουμε επίσης λόγους για τους οποίους απαγορεύεται η απόλυση μεταξύ των οποίων όταν είσαι νέος πατέρας για έξι μήνες από τη γέννηση κάθε παιδιού σου θα απαγορεύεται να απολυθείς. Αυτό είναι το ανάλγητο μέτρο το οποίο παίρνουμε. Σε περιπτώσεις που υπάρχει ένταση μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη όλα αυτά θα μελετηθούν και θα κάνουμε ότι γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σε όλο το νομοσχέδιο όταν πάμε στη Βουλή θα λέμε ρύθμιση Α εφαρμόζεται εκεί, εκεί και εκεί. Και θα καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που λέει να μας λέει και σε ποιες χώρες εφαρμόζεται γιατί στο τέλος θα μας τρελάνουν” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
“Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται ρητώς ότι αν σου προτείνει ο εργοδότης να κάνεις υπερωρίες ή να πας στο μέτρο της διευθέτησης εργασίας και εσύ δεν το δεχτείς και αυτός επιχειρήσει να σε απολύσει, η απόλυση είναι αυτομάτως άκυρη. Το λέω για να δείτε πόση τερατολογία υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια κωμικοτραγική αντιπολίτευση, το λέω με κεφαλαία γράμματα” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Α ΜΕΡΟΣ


Β ΜΕΡΟΣ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.