Quantcast
Σταμπουλίδης για εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms έως τις 11 το βράδυ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σταμπουλίδης για εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms έως τις 11 το βράδυ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις των πολιτών ενόψει του ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε σχετικά με την εστίαση, η διαδημοτική μετακίνηση θα επιτρέπεται από τις 3 Μαΐου και δεν θα χρειάζεται να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00. Ωστόσο επεσήμανε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης με υπηρεσίες delivery και την μέθοδο του take away.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 11 μμ από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση.Όπως είπε o κ. Σταμπουλίδης « άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».
Επίσης σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».
Για τα self test
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των self test. Όπως είπε αυτά «είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».
Σε ότι αφορά την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self test αλλά και για ένα από τα δύο self test την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.