Quantcast
Γεραπετρίτης: Το θέμα των SMS θα επαναξιολογηθεί - Τι είπε για τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας - enikonomia.gr
share

Γεραπετρίτης: Το θέμα των SMS θα επαναξιολογηθεί – Τι είπε για τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας

δημοσιεύτηκε:

“Αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Για ένα διάστημα ακόμη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Τα sms έχουν αυτή την έννοια, να μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το θέμα θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα τον υπερτοπικών μετακινήσεων και νομίζω σταδιακά θα απεμπλακούμε” είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. “Θα παραμείνει μόνο ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών των sms” τόνισε.
“Θα υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου και μετά τις 11, αλλά θα υπάρχει περιορισμός” σημείωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει διάκριση βάσει εμβολιασμένων στις υπερτοπικές μετακινήσεις, είπε πως το πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα υπάρχει τέτοια διάκριση.
Σχετικά με το γεγονός ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυστηρή σύσταση της Επιτροπής».
«Θα υπάρξει όμως ειδική μέριμνα», διαβεβαίωσε και προανήγγειλε εξειδικεύσεις των μέτρων για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα δικαστήρια από τα αρμόδια υπουργεία, σήμερα και αύριο. Ξεκαθάρισε, πάντως ότι, «όλα τα κέντρα γλωσσών που συνδέονται με εξετάσεις θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία».
Όσον αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, τόνισε ότι, «πηγαίνουμε βήμα- βήμα» και εξήγησε πως «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά ,αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση».


Σχεδιασμός για εμβολιασμό στα νησιά
«Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να διεκπεραιώσει τέτοια μεγάλα εγχειρήματα», ανέφερε για το πρόγραμμα εμβολιασμού ο Υπουργός, κάνοντας λόγο για «108.000 εμβολιασμούς μόνο χθες» και ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμα τα νησιά να δεχτούν τουρίστες, είπε πως «για όλα τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 υπάρχει πρόβλεψη για εμβολιασμό όλων των κατοίκων οριζόντια και ανεξαρτήτως ηλικίας», ενώ «υπάρχει σχεδιασμός και για εμβολιασμό σε μεγαλύτερα νησιά».
Έκανε επίσης ξεκάθαρο ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου με AstraZeneca θα κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο και διαβεβαίωσε πως καθένας που κάνει την πρώτη δόση οποιουδήποτε εμβολίου, αυτόματα φυλάσσεται και η δεύτερη. «Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι μπορούμε να πάμε σε άλλο εμβόλιο», στη δεύτερη δόση, εξήγησε. Ο Γ.Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε ότι, «παραλαμβάνουμε συνεχώς εμβόλια και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μονοδοσικό».


Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.