Quantcast
DW: H Ιταλία επιδιώκει παράταση της καλοκαιρινής περιόδου - enikonomia.gr
share

DW: H Ιταλία επιδιώκει παράταση της καλοκαιρινής περιόδου

δημοσιεύτηκε:

Την ώρα που οι πρώτοι τουρίστες φθάνουν στην Ιταλία ο υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια δηλώνει ότι επιδιώκει την παράταση της καλοκαιρινής σεζόν έως τον Νοέμβριο. Μιλώντας στο Φεστιβάλ Οικονομίας της πόλης Τρέντο στη βορειοανατολική Ιταλία ο Γκαραβάλια τόνισε ότι φέτος θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η τουριστική περίοδος στις νότιες περιφέρειες να συνεχιστεί έως και τον Νοέμβριο. «Με αφίξεις ξένων επισκεπτών, διότι οι κλιματολογικές συνθήκες το επιτρέπουν», τόνισε. Σε ότι αφορά την «ευρωπαϊκή πράσινη κάρτα», πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εκδοθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, διότι αν χαθεί χρόνος, θα λιγοστέψουν και οι τουρίστες.
«Η Γαλλία από τις 9 του μηνός θα δέχεται όλους τους εμβολιασμένους πολίτες. Ζήτησα από τον υπουργό Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα να κάνουμε και εμείς το ίδιο», δήλωσε ο Γκαραβάλια, και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα επίσης δέχεται όλους τους ξένους με αρνητικό μοριακό τεστ που πρέπει να έχει γίνει μέχρι και 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Εμείς θέτουμε ως όριο τις 48 ώρες και αυτό μας δυσκολεύει».

Ελάτε στην Ιταλία και σας κάνουμε τη δεύτερη δόση
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιταλικής κυβέρνησης φέτος οι απώλειες των μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 33% σε σχέση με το 2020. Διότι αυξήθηκαν οι κρατήσεις των Ιταλών, επιστρέφουν οι ξένοι και υπάρχει ελπίδα σεβαστό μέρος των κερδών να προέλθει από επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση μετά από πρόταση των περιφερειών συζητά και το ενδεχόμενο να χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και στους τουρίστες σε αρκετά θέρετρα. «Αλλά πάντα με μέτρο και λογική», λέει ο υπουργός Τουρισμού. Και ο πρόεδρος της Συνέλευσης Ιταλικών Περιφερειών Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα –ο οποίος ανήκει στην Λέγκα- συμπληρώνει ότι «πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ιταλοί τουρίστες και στην συνέχεια, αν είναι εφικτό και οι ξένοι».


Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.