Quantcast
Απεργιακός "κλοιός" την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς - Δεμένα και τα πλοία - enikonomia.gr
share

Απεργιακός “κλοιός” την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Δεμένα και τα πλοία

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα 24 ώρη απεργία θα προχωρήσουν αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου τα συνδικάτα με την ΑΔΕΔΥ προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσει, αύριο, Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 στις 11 π.μ. συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ .
Το μετρό, τα λεωφορεία και τα πλοία
“Χειρόφρενο” τραβούν αύριο και οι εργαζόμενοι του Μετρό στην Αθήνα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις αλλά και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6 μ.μ. διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.


Ωστόσο την ίδια ώρα την ημέρα των κινητοποιήσεων τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ έως τις 9 μμ .

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, της Τετάρτης θα πραγματοποιήσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ( ΠΝΟ) για να εκφράσει και αυτή με τη σειρά της την αντίθεση της για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.