Quantcast
Δασικοί χάρτες: Πότε θα λυθούν τα προβλήματα - Τι είπε ο Σκρέκας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Δασικοί χάρτες: Πότε θα λυθούν τα προβλήματα – Τι είπε ο Σκρέκας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των έργων, των μελετών στις τεχνικές εταιρείες, στους τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να προχωρήσουν στις διορθώσεις των δασικών χαρτών, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όπως είπε “το βασικό είναι ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με τους δασικούς χάρτες. Για να είμαι απόλυτα δίκαιος θα πάρει λίγο χρόνο γιατί το να διορθώσουμε χάρτες που αφορούν 60 εκατ. στρέμματα, το 50% της έκθεσης της χώρας είναι κάτι το οποίο παίρνει χρόνο. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Eκείνες είναι αυτές που θα αναθέσουν σε τεχνικούς συμβούλους τη διόρθωση των δασικών χαρτών. Από εκεί και πέρα, εκτιμούμε ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου, οπότε θα έχουν την τεχνική βοήθεια εκείνη ώστε να ξεκινήσουν οι μελετητικές εταιρείες να διορθώνουν τους δασικούς χάρτες .Και με αυτόν τον τρόπο να λυθούν πολλά από τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με θυσανώδεις εκτάσεις , με ασπάλαθους και με άλλες αποφάσεις της διοίκησης”, συμπλήρωσε.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ” η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες θα λυθεί “.
“Από εκεί και πέρα ανοίγει το επόμενο διάστημα η δυνατότητα να καταθέσουν αντιρρήσεις μέσα από τις επιμελείς επιτροπές, θα λυθούν αυτές οι αντιρρήσεις και έτσι θα αποδοθεί το δίκαιο στους πολίτες. Επαναλαμβάνω, οι εσωτερικές διορθώσεις οι οποίες θα συμβούν από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και από τα κατά τόπους δασαρχεία με την βοήθεια τεχνικού συμβούλου δεν θα επιβαρύνουν με κόστος τους πολίτες και βέβαια δεν θα ζητηθεί από τους πολίτες να κάνουν κάτι, δηλαδή να ταλαιπωρηθούν. Θα φροντίσουμε να το κάνουμε χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών “.τόνισε με έμφαση .
Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων
Σε ερώτηση εάν οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται μέχρι το τέλος του χρόνου απάντησε τα εξής” Να είμαι απόλυτα ακριβής, μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των έργων, των μελετών δηλαδή στις τεχνικές εταιρείες, στους τεχνικούς συμβούλους για να προχωρήσουν στις διορθώσεις. Οι διορθώσεις θα πάρουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για αυτό και έχουμε δώσει μια παράταση των αντιρρήσεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί θα δώσουμε και επιπλέον χρόνο για να διορθωθούν τα προβλήματα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.