Quantcast
Πελώνη: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες - Τι είπε για το ωράριο κυκλοφορίας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πελώνη: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Τι είπε για το ωράριο κυκλοφορίας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι θα μπορεί να δημοσιοποιηθεί και εντός της ημέρας η απόφαση της Επιτροπής των ειδικών για την κατάργηση του υποχρεωτικού μέτρου της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως δήλωσε σχετικά με την  άρση του μέτρου για τις μάσκες “ελπίζω πως θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα, μιλάμε για τους εξωτερικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση θα συνεδριάσει για το θέμα αυτό η επιτροπή των ειδικών σήμερα”.
“Ελπίζω πως θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας .Για την εφαρμογή, ελπίζω σύντομα, θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Θα μας πουν οι ειδικοί για το πώς και το πότε”, συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει σύσταση για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου θα υπάρχει αρκετός κόσμος είπε ” Δεν ξέρω εάν θα είναι μόνο σύσταση. Η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό και σε επανάπαυση. Προφανώς όπου υπάρχει συνωστισμός πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί εμβολιασμένοι και μη”.
Εν συνεχεία ερωτήθηκε εάν θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε συναυλίες , θέατρα ή σε δρόμους που υπάρχει συνωστισμός και απάντησε τα εξής ” Θα το εξετάσει η Επιτροπή, αλλά νομίζω όπου υπάρχει συνωστισμός, τα μέτρα που τηρήσαμε τόσο καιρό θα πρέπει να συνεχιστούν .Νομίζω , θεωρώ ότι είναι περίπου αυτό αυτονόητο ,εκτός εάν μας πει κάτι άλλο η Επιτροπή. Όταν λέμε για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους λέμε προφανώς για όταν περπατάει κάποιος, βρίσκεται κάπου έξω χωρίς συνωστισμό, να μην έχει την υποχρέωση του να φοράει την μάσκα του”.
Για το ωράριο της κυκλοφορίας
Σε ερώτηση εάν θα ληφθεί απόφαση και για κατάργηση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες απάντησε τα εξής:” Κάθε πράγμα στον καιρό του. Σήμερα το θέμα είναι η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και αυτό επειδή έχουμε μια καλή επιδημιολογική εικόνα που προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Έχουμε τον καιρό, είναι καλοκαίρι έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και έχουμε και τους εμβολιασμούς που προχωράνε .Και έχουν ανοίξει πλέον και όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και προχωράμε, μπορούν όλοι να βρουν ραντεβού .Οπότε όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν από την Επιτροπή και ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε και την άρση αυτού του μέτρου”.
Για το νέο lockdown
Όσον αφορά στο εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο lockdown το φθινόπωρο είπε τα εξής: ” Το βέβαιο είναι και αυτό φαίνεται από την πορεία της πανδημίας ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και στις νεότερες τόσο πιο πολύ βελτιώνονται τα επιδημιολογικά στοιχεία, θωρακίζεται ο πληθυσμός. Άρα ακόμη και ένα ενδεχόμενο, νέο κύμα και αυτό είναι κάτι το οποίο το λένε οι επιστήμονες θα αφορά περισσότερο τους ανεμβολίαστους και λιγότερο τους εμβολιασμένους .Άρα μιλάμε για συγκεκριμένο ποσοστό πληθυσμού”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ” βρισκόμαστε ακόμα σε ένα καλό επίπεδο “εμβολιασμού και τόνισε πως” Σε κάθε περίπτωση, τόσο αυτό το καλοκαίρι δεν είναι σαν το περασμένο καλοκαίρι ακριβώς επειδή, έχουμε αυτό το όπλο στα χέρια μας “δηλαδή το εμβόλιο .
” Εφόσον υπάρξουν εξάρσεις η στόχευση είναι για στοχευμένα μέτρα τα oποία προφανώς τα απευχόμαστε όλοι” και συμπλήρωσε πως όσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων τόσο θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες “και θα επιστρέφουμε σε όλο και μεγαλύτερη κανονικότητα”, σημείωσε.
” Δεν θα διακινδυνέψω πρόβλεψη” , απάντησε όταν ρωτήθηκε ποιο ποσοστό εμβολιασμένων εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα φτάσουμε και πρόσθεσε ότι : ” Εφόσον τηρηθούν οι παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων θα είμαστε εντάξει αλλά το στοίχημα είναι και η συμμετοχή του κόσμου, πρέπει να πειστούν όλοι ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι πολύ μεγάλα και ότι θα διευκολύνεται η ζωή τους εφόσον εμβολιαστούν”.
Και συμπλήρωσε πως όσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων τόσο θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες.
Σε ερώτηση, σε περίπτωση που το φθινόπωρο χρειαστούν μέτρα, εάν αυτά θα αφορούν το σύνολο των πολιτών ή μόνο τους ανεμβολίαστους, επεσήμανε ότι ” δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση, είμαστε ακόμη στον Ιούνιο”.
Eνώ όταν ρωτήθηκε εάν θα εμβολιαστούν και τα παιδιά από Σεπτέμβρη , είπε” μπαίνετε στα χωράφια των επιστημόνων τώρα,δεν είμαι ειδικός .Αυτό είναι κάτι το οποίο το εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και θα μας εισηγηθεί σχετικά” .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.