Quantcast
Τσίπρας: Να μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στη λιτότητα - Τι είπε για την Τουρκία - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Να μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στη λιτότητα – Τι είπε για την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Δήλωση έκανε προσερχόμενος στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “η μεγάλη συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη είναι εάν η πανδημία αποτελεί ένα σοκ που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε οικονομικό μοντέλο ή μία ανάπαυλα που μόλις τελειώσει θα γυρίσουμε πίσω στις ίδιες χρεοκοπημένες πολιτικές λιτότητας που μας οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις. Η ευρωπαϊκή Δεξιά τάσσεται ανοικτά με τη δεύτερη εκδοχή. Ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει τάχιστα στην δημοσιονομική ορθοδοξία και ο κ. Μητσοτάκης στην Ελλάδα υλοποιεί μια ακραία πολιτική καταργώντας εργασιακά προνόμια και δικαιώματα, ιδιωτικοποιώντας την κοινωνική ασφάλιση, μια πολιτική ακραία νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή. Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης οφείλουμε να ανοίξουμε δυναμικά και αποφασιστικά τη συζήτηση για το μέλλον της, αγωνιζόμενοι για μια Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική συνοχή και λιγότερες ανισότητες”.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι “οφείλουμε να μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην Ευρώπη της λιτότητας. Να κοιτάξουμε μπροστά. Το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και με τις ευρωτουρκικές σχέσεις”.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “σήμερα αποφασίζεται η έναρξη της αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.- Τουρκίας. Κατά την άποψή μου είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναγκάσουμε την Τουρκία να συνδέσει την αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης που επιθυμεί με την προσφυγή μαζί με την Ελλάδα στη Χάγη για την επίλυση, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Ας το κατανοήσουμε. Χωρίς τελωνειακή ένωση δεν θα υπάρξει Χάγη και χωρίς Χάγη δεν θα υπάρξει δίκαιη επίλυση των διαφορών και άρα μεσομακροπρόθεσμα ειρήνη στην περιοχή μας. Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.