Quantcast
Πελώνη: Έρχεται ειδική ανακοίνωση για τα rapid test -Τι είπε για τις χερσαίες μετακινήσεις - enikonomia.gr
share

Πελώνη: Έρχεται ειδική ανακοίνωση για τα rapid test -Τι είπε για τις χερσαίες μετακινήσεις

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ειδική ανακοίνωση για το θέμα των rapid test άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
Όπως είπε σχετικά με το θέμα των rapid test και των μοριακών test και το κόστος “και σε δημόσιες δομές μπορεί να κάνει κάποιος” test. Και έχω να σας πω ότι θα βγει ίσως και μια ειδική ανακοίνωση αργότερα. Στο site του ΕΟΔΥ μπορεί να δει κανείς .. υπάρχουν πάρα πολλά σημεία σε όλη τη χώρα που ο ΕΟΔΥ διενεργεί δωρεάν rapid test. Μπορεί κανείς να βρει το πρόγραμμα και στο travel.gov.gr. Είναι εύκολη η πρόσβαση και δωρεάν”.
Για τις χερσαίες μετακινήσεις
Σε ερώτηση εάν θα πρέπει να έχει κανείς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid και μοριακό για να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο, με το ΚΤΕΛ είπε ότι, αυτό το μέτρο λαμβάνεται για τα νησιά και ισχύει από Δευτέρα. Δηλαδή όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορεί να ταξιδέψει με αυτό, διαφορετικά θα πρέπει να έχει rapid test στα χέρια του για να μετακινηθεί προς τα νησιά .
” Τα νησιά όπως ξέρετε έχουν τουριστική κίνηση άρα είναι πιο ευάλωτα. Είναι επίσης νησιά, δεν είναι ηπειρωτική χώρα, έχουν πιο αδύναμες δομές υγείας .Άρα αν υπάρξει μια έξαρση είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμη όπως αντιλαμβάνεστε .Και με διακομιδές εάν ο μη γένoιτο υπάρξει κάποια έξαρση σοβαρή….οπότε ξεκινάμε από εκεί για να μην έχουμε θέματα με τις μεταλλάξεις.
Από εκεί και πέρα όπως γνωρίζετε πάντα αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί και τις επόμενες ημέρες .Δεν έχω δηλαδή να σας πω κάτι παραπάνω επί της παρούσης για αυτό. Ξεκινάμε λοιπόν από τη Δευτέρα από τις μετακινήσεις προς τα νησιά οι οποίες απαιτούν πλέον αυτά τα πιστοποιητικά”.
Για τους ανεμβολίαστους
Αναφερόμενη στα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους είπε “δεν διχάζουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν. Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία πανδημίας, στην κατάσταση που βρισκόμαστε σε μια σταθεροποιημένη εικόνα μεν, με τις μεταλλάξεις να απειλούν δε , οπότε απαιτείται και επιτάχυνση και εγρήγορση για τον εμβολιασμό. Δεν μπορεί, την ώρα που είναι προσβάσιμα όλα τα εμβόλια για όλους να συζητάμε για περιορισμούς σε όλη την κοινωνία και την οικονομία. Δεν μπορεί δηλαδή, ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι δύσπιστο ή που είναι θέμα αρχής για αυτόν να μην εμβολιαστεί, να κρατάει πίσω την υπόλοιπη κοινωνία” σε μία συνθήκη υγειονομικού κινδύνου.
“Περιοριστικά μέτρα, λοιπόν αυστηρά, δημόσιας υγείας για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο έχουμε πανδημία” υπογράμμισε η κ. Πελώνη.
Για το νέο lockdown
Σε ερώτηση εάν το Φθινόπωρο υπάρξει έξαρση της ΔΕΛΤΑ στη χώρα ή οποιασδήποτε μετάλλαξη ,θα υπάρξει lockdown και θα εφαρμοστούν μέτρα καθολικά για όλους απάντησε ότι η μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό είναι ο εμβολιασμός και ” από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το όπλο στα χέρια μας, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην το χρησιμοποιήσουμε, δεν υπάρχει δικαιολογία να μην εμβολιαστούμε .Και από τη στιγμή που είναι διαθέσιμο σε όλους αντιλαμβάνεστε ότι το lockdown, τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν λύση. Απευχόμαστε προφανώς όλοι, τις εξάρσεις. Αν υπάρξουν, όμως, θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα. Και επαναλαμβάνω οι περιορισμοί θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους”.

Με πληροφορίες από τα ραδιόφωνο του ALPHA

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.