Quantcast
Αστυνομικοί σε ρόλο... πελάτη στα νυχτερινά μαγαζιά - Το σχέδιο για σαφάρι ελέγχων με... κωδικό "Δ" - enikonomia.gr
share

Αστυνομικοί σε ρόλο… πελάτη στα νυχτερινά μαγαζιά – Το σχέδιο για σαφάρι ελέγχων με… κωδικό “Δ”

δημοσιεύτηκε:

Αστυνομικοί με πολιτικά σε… ρόλο πελάτη σε νυχτερινά μαγαζιά, επίβλεψη χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, επιχειρήσεις αποτροπής “επικίνδυνων” συναθροίσεων, έλεγχος βίντεο για τον εντοπισμό και την… τιμωρία των “απείθαρχων” καταστημάτων. Την επιχείρηση “Δ” για τον περιορισμό της μετάλλαξης Δέλτα, σχεδιάζει επί χάρτου η ΕΛ.ΑΣ., καθώς τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού θα συνεπικουρεί στους σαρωτικούς ελέγχους από τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Ανάπτυξης σε όλα τα “κόκκινα” σημεία συναθροίσεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Προσωρινό λουκέτο με άμεση εφαρμογή, τσουχτερά πρόστιμα, “καμπάνες” με κλιμάκωση για τους υπότροπους και αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστημάτων για τους… επίμονους παραβάτες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση την Τρίτη, προαναγγέλλοντας ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους,
Για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ. σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων προβλέπεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και σφράγιση του χώρου για επτά ημέρες. Όσον αφορά στα μαγαζιά άνω των 200 τ.μ. η “καμπάνα” θα φτάσει τα 5.000 ευρώ, ενώ ξανά οι χώροι θα σφραγίζονται για μία εβδομάδα. Όλες οι κυρώσεις θα εφαρμόζονται από την επόμενη ημέρα της βεβαίωσης της παράβασης. Σε περίπτωση που ένας χώρος βρεθεί υπότροπος θα μπαίνει προσωρινό λουκέτο 15 ημερών ενώ θα βεβαιώνεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας από τον ιδιοκτήτη.
Οι Αρχές μάλιστα δεν θα… τιμωρούν μόνο όσους διαπιστώνουν να μην τηρούν τα μέτρα κατά τη διάρκεια ελέγχων, αλλά θα υπάρχουν και… μεταχρονολογημένες καμπάνες. Σε περίπτωση που κάποιο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου αποτυπώνει εικόνες συνωστισμού ή άλλες παραβάσεις, τότε οι Αρχές μπορούν έστω και εκ των υστέρων, να προχωρούν σε κυρώσεις.
Με στόχο την εφαρμογή των μέτρων, σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά αναμένεται το υπόλοιπο καλοκαίρι να βρίσκονται ως… πελάτες αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ θα υπάρχει και εμφανή παρουσία αστυνομικών σε χώρους συναθροίσεων. Βάσει σχεδιασμού για την τήρηση των μέτρων θα διατεθούν αστυνομικοί από τη ΓΑΔΑ και τα κατά τόπους τμήματα των επίμαχων περιοχών, ενώ θα συνδράμουν και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.