Quantcast
Πιο κοντά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Από ποιες επαγγελματικές ομάδες θα αρχίσει - enikonomia.gr
share

Πιο κοντά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Από ποιες επαγγελματικές ομάδες θα αρχίσει

δημοσιεύτηκε:

Η έκρηξη των κρουσμάτων την Πέμπτη που ξεπέρασαν ξανά τα 2.000 αναγκάζει την κυβέρνηση να τροποποιήσει τα πλάνα της ενόψει της συνέχειας. Πιο κοντά έρχεται και το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς όπως είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή” οι ανακοινώσεις είναι υπό συνολική εξέταση. Το βέβαιο είναι πως θα ακολουθηθούν πιστά τα όσα έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως έσχατο μέσο.
Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες κατηγορίες για τις οποίες θα γίνουν συστάσεις είναι οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και σε νοσοκομεία. Στη δεύτερη κατηγορία το ποσοστό είναι πολύ υψηλό, καθώς ξεπερνά το 75% αλλά προβληματίζει το γεγονός πως εάν ο εμβολιασμός καταστεί υποχρεωτικός άμεσα και αυτό το 20%- 25% δεν εμβολιαστεί και μεταφερθεί στα μετόπισθεν, θα υπάρχει πρόβλημα προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που η πανδημία φουντώνει. Συνεπώς θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό η υποχρεωτικότητα να μην ισχύσει άμεσα.
Σειρά αναμένεται να πάρουν από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί ενώ θα ακολουθήσουν και οι ένστολοι. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων, αλλά όλα είναι υπό εξέταση.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.