Quantcast
Κοντογέωργης: Δεν υπάρχει περίπτωση για οριζόντια μέτρα - Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού - enikonomia.gr
share

Κοντογέωργης: Δεν υπάρχει περίπτωση για οριζόντια μέτρα – Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

δημοσιεύτηκε:

Δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μην εισέρχονται σε εμπορικό κατάστημα ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στο OPEN.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα υπάρξει ένα σχήμα στην αγορά που θα λέει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στο μαγαζί ενώ οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπαίνουν είπε τα εξής: “Δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην παρούσα φάση. Η περίμετρος του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι συγκεκριμένη. Ήταν ηθικά επιβεβλημένη, είναι νομικά ισχυρή, αφορά στους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που εργάζονται στις δομές κοινωνικής φροντίδας γιατί η ενασχόλησή τους άπτεται των αιτημάτων δημόσιας υγείας. Εκεί θα προχωρήσουμε, εκεί εντείνεται η προσπάθειά μας. Ήδη βλέπουμε αποτελέσματα. Επομένως τέλος Αυγούστου καλώς εχόντων των πραγμάτων, να είμαστε όλοι καλά, θα επιστρέψουμε και θα δούμε που βρισκόμαστε “.
Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν ενδέχεται να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις της υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό και εάν θα καταστούν καθολικά υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί.
“Πρέπει να κάνουμε συλλογικά έναν ψύχραιμο και λογικό συλλογισμό. Ποιος είναι αυτός; Έχουμε επάρκεια εμβολίων; Μπορούν όλοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο; Μπορούν. Θα πρέπει να αποκατασταθούν δραστηριότητες για τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί και να αποκατασταθεί εν το συνόλω η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα της χώρας; Πρέπει. Έχουμε την πολυτέλεια να γυρίσουμε σε καταστάσεις με μια εξαρτώμενη κοινωνία από πακέτα στήριξης; Όχι”, απάντησε και πρόσθεσε ότι ” Σε κάθε περίπτωση η προτεραιότητα είναι η υποτροπή του υγειονομικού κινδύνου. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε” και συνέχισε λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε σε οριζόντια μέτρα. “Εάν χρειάζονται ειδικές περιορισμένες παρεμβάσεις, προφανώς και αυτές θα γίνουν. Γιατί θέλουμε να εξασφαλίσουμε και τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα και στις συνθήκες που διαμορφώνονται και βέβαια να προστατέψουμε την ζωή των συμπολιτών μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα του εμβολιασμού σε δασκάλους και καθηγητές. “Για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης επεξεργαζόμαστε ένα συνολικό σχέδιο που θα ανακοινωθεί σύντομα από την υπουργό Παιδείας” τόνισε και ανέφερε ένα σχέδιο δηλαδή για το πώς θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα τα σχολεία, η πρωτοβάθμια, η δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.
“Για εμένα είναι αυτονόητο ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικά για τον χώρο που βρίσκονται και για τη δουλειά την οποία κάνουν που είναι πολύ σημαντικό και που η αναπλήρωση είναι και δύσκολη θα πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και πιστεύουμε ότι μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία αυτό το ποσοστό θα έχει αυξηθεί σημαντικά .”Σε κάθε περίπτωση θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού δεν υπάρχει .Όμως η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το εκπαιδευτικό άνοιγμα να είναι το κατά δυνατόν ασφαλές και θα είναι προκειμένου να υπάρχει η δια ζώσης εκπαίδευση και να μην ζήσουμε αυτό που ζήσανε τα παιδιά μας το τελευταίο 1, 5 χρόνο “ξεκαθάρισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.