Quantcast
Ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση - Τι είπε ο Πέτσας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση – Τι είπε ο Πέτσας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εργαζoμένους της εστίασης άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όπως είπε “απασχολεί την κυβέρνηση και συζητείται το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους του κλάδου. Είναι μια συζήτηση η οποία ακόμα συνεχίζεται γιατί αφορά το χρονικό διάστημα από το φθινόπωρο και μετά. Δεν θα ήθελα να πω κάτι αυτή την στιγμή, παρά μόνο να κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν”. Όπως εξήγησε “είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος ο οποίος βγάζει το ψωμί του από αυτόν τον χώρο, να μην σπεύδει να προστατέψει ο ίδιος το ψωμί του πρώτα, μετά τον εαυτό του και τους γύρω του”.
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν από τον χειμώνα ένας ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί επισκεφτεί κάποιο εστιατόριο. “Εάν μιλάμε για κλειστούς χώρους έτσι όπως είναι η επιδημιολογική κατάσταση, σε αυτούς θα μπορούν να προσέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες” σημείωσε και πρόσθεσε ότι “είναι σχετικά καθαρή η κατεύθυνση αυτή που έχει δοθεί το χρονικό διάστημα και που δοκιμάστηκε η συνταγή των μικτών και των αμιγών χώρων. Είχαμε μια έξαρση κρουσμάτων, επομένως σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες φαίνεται να είναι η συνταγή που θα μπορέσει να μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στην αντιμετώπιση και του φθινοπώρου”.
Για το λιανεμπόριο
Στην ερώτηση εάν το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει μόνο για εμβολιασμένους απάντησε τα εξής: ” Έχουμε πει και άλλες φορές ότι δεν είναι της παρούσης μια τέτοια συζήτηση, όταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν δείξει ότι μας προστάτεψαν από μια διασπορά του ιού είτε σε χώρους σούπερ μάρκετ είτε λιανεμπορίου όπου δεν υπάρχει τόσο μεγάλος συνωστισμός” . “Tα υγειονομικά πρωτόκολλα αποτρέπουν το να συνωστίζεται κόσμος σε ένα εμπορικό κατάστημα, επομένως δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση τώρα” συμπλήρωσε και τόνισε ότι συζήτηση που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι εκεί που υπάρχει συνωστισμός είτε σε ένα ανοιχτό χώρο, beach bar, είτε σε ένα σοκάκι σε ένα νησί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.