Quantcast
Σκρέκας: Αυτά είναι τα μέτρα για να αποφευχθεί διακοπή ηλεκτροδότησης εν μέσω καύσωνα - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Αυτά είναι τα μέτρα για να αποφευχθεί διακοπή ηλεκτροδότησης εν μέσω καύσωνα

δημοσιεύτηκε:

Έχουν ληφθεί μέτρα για να μην υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης τις επόμενες ημέρες λόγω καύσωνα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, έχουν γίνει τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού όλο αυτό το διάστημα και να μην υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης.
Τις προηγούμενες ημέρες έχουν γίνει μια σειρά από τηλεδιασκέψεις και από συναντήσεις για το θέμα αυτό και ενέχουμε όλους τους παράγοντες έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια εφοδιασμού και να μην υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλημα διακοπών ηλεκτροδότησης, συμπλήρωσε.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “όλοι είναι σε εγρήγορση, η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με τα λιγνιτικά εργοστάσια τα οποία και αυτά έχουν μπει σε λειτουργία αλλά και τα εργοστάσια φυσικού αερίου ” και υπενθύμισε ότι ” πρόσφατα έχει τοποθετηθεί και ένας νέος αυτομετασχηματιστής στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου” το οποίο διασφαλίζει και θωρακίζει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια εφοδιασμού στην Αττική.
“‘Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση”, τόνισε με έμφαση.




Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποίησε χθες ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κορυφωθεί ο καύσωνας καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου του 2021. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.