Quantcast
Χαρδαλιάς για Μύκονο: Μπορεί να κλείσει ξανά - enikonomia.gr
share

Χαρδαλιάς για Μύκονο: Μπορεί να κλείσει ξανά

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανά κλείσει η Μύκονος εάν επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα του νησιού, άφησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση γιατί τα νησιά Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη “κοκκινίζουν” είπε ότι αυτό που φταίει είναι ότι “στα νησιά αυτά υπάρχει ασυδοσία. Όχι συνολικά, υπάρχουν επιχειρηματίες σοβαροί που λειτουργούν επαγγελματικά ” ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι επαγγελματίες, που κάνουν τη διαφορά και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, σημείωσε.
Προειδοποίησε ότι “εάν δούμε ότι η κατάσταση επιδημιολογικά ξεφεύγει, έχουμε συνεχώς νέες συρροές και δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο το απευχόμαστε”.
Σχετικά με την αστυνόμευση ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ, σε κάθε κλαμπ, σε κάθε πάρτι παράνομο ή μη, 24 ώρες το 24ωρο. Το καταλαβαίνετε και εσείς. Είναι ένα “παιχνίδι”, το οποίο δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε” συμπλήρωσε.

Για την Ίο
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι είναι εμβολιασμένοι είπε τα εξής ” σε κάποιες περιοχές η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ειδικά στην Ίο η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, εάν μιλήστε εκεί με όλους τους εμπλεκόμενους θα σας το πουν. Δυστυχώς, ειδικά στις νέες ηλικίες η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το πρώτο μέλημα μας είναι να δρομολογήσουμε τους ελέγχους που χρειάζονται. Και μάλιστα η Ίος έχει ενισχυθεί σε προσωπικό με εντολή του ίδιου του κ. Χρυσοχοΐδη. Και ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τους επιχειρηματίες ότι το ζήτημα δεν είναι ο γηγενής πληθυσμός. Στα νησιά αυτά, η μεγάλη αύξηση προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης, διασκέδασης”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.