Quantcast
Στον «πάγο» από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές - Όλες οι κυρώσεις - enikonomia.gr
share

Στον «πάγο» από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές – Όλες οι κυρώσεις

δημοσιεύτηκε:

Έως αύριο, Δευτέρα 16 Αυγούστου θα πρέπει το σύνολο των εργαζομένων (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) των ιδιωτικών, δημοσίων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ή να έχει κάνει μονοδοσικό εμβόλιο. Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν με τη συγκεκριμένη υποχρέωση προβλέπονται κυρώσεις, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία θα διενεργεί οριζόντιους ελέγχους. Οι κυρώσεις αυτές είναι οι εξής:
Δημόσιος Τομέας
Για τον εργαζόμενο: ειδικό διοικητικό μέτρο αναστολής καθηκόντων (μη καταβολή αποδοχών) με απόφαση του επικεφαλής του Φορέα. Άρση αναστολής μετά την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ιδιωτικός Τομέας
Για τον εργαζόμενο: Ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.
Για τον εργοδότη: Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των οικείων διατάξεων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο α) 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ και β) σε περίπτωση υποτροπής που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 200.000 ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.