Quantcast
Η απάντηση του Μητσοτάκη στη Realnews για τον Ερντογάν και την τουρκική προκλητικότητα - enikonomia.gr
share

Η απάντηση του Μητσοτάκη στη Realnews για τον Ερντογάν και την τουρκική προκλητικότητα

δημοσιεύτηκε:

Ο Γιώργος Σιαδήμας υπέβαλε ερώτηση για τη Realnews στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Το ερώτημα αφορούσε την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και δευτερευόντως αν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

“Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, δεν συμπίπτουν από ότι αντιλαμβάνομαι και τα προγράμματά μας. Δεν θα βρεθούμε τις ίδιες ημέρες στη Νέα Υόρκη” είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

“Η πολιτική μας προς την Τουρκία δεν αλλάζει. Έχω πει πολλές φορές ότι επιζητούμε τις καλές σχέσεις, με σεβασμό όμως απόλυτο στο Διεθνές Δίκαιο και στους κανόνες καλής γειτονίας. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από εκεί και πέρα, ξέρετε καλά ότι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο, καταγεγραμμένο στον χάρη των Ηνωμένων Εθνών και παντελώς αδιαπραγμάτευτο” σημείωσε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.