Quantcast
Παγώνη: Μπορεί να έχουμε παιδιά στις ΜΕΘ - Τι είπε για τη μάσκα και τα συνεργεία εμβολιασμού-ΒΙΝΤΕ0 - enikonomia.gr
share

Παγώνη: Μπορεί να έχουμε παιδιά στις ΜΕΘ – Τι είπε για τη μάσκα και τα συνεργεία εμβολιασμού-ΒΙΝΤΕ0

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία, επεσήμανε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ .
Όπως είπε “για εμένα πρέπει να πάνε τα συνεργεία στα σχολεία. Το είπα και χθες στην αρμόδιο υπουργό. Δεν θα πηγαίνουν πλέον τα παιδιά στα εμβολιαστικά κέντρα, θα πηγαίνουμε εμείς στα παιδιά για να εμβολιαστούν ” και πρόσθεσε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προσεγγίσουμε την κατάσταση.
“Μπορεί να έχουμε παιδιά στις ΜΕΘ. Αλλά τα παιδιά όπως και να είναι τα πράγματα δεν θα είναι με τα συμπτώματα των μεγάλων σε ηλικία. Υπάρχουν και υποκείμενα νοσήματα. Εγώ αυτό που φοβάμαι πάλι είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση” ανέφερε μεταξύ άλλων και εξήγησε ότι τα παιδιά επιστρέφουν στα σπίτια τους από το σχολείο και έρχονται σε επαφή με παππούδες και γιαγιάδες, καθώς αυτοί τα φροντίζουν επειδή οι γονείς δουλεύουν.
Απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες ηλικίας 60 -70 ετών να εμβολιαστούν, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια,.
Για την έναρξη νέας σχολικής χρονιάς
Αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την λειτουργία είπε ότι ” σε 20 ημέρες θα φανούν τα αποτελέσματα των σχολείων και εξέφρασε τον φόβο της για την πορεία του ιού λέγοντας ότι δεν έχει ” εμπιστοσύνη στην μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ , κάθε μέρα και κάτι καινούργιο μας παρουσιάζει”.
Για τη μάσκα και την τρίτη δόση
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γιατί δεν θα βγάλουν οι πολίτες τη μάσκα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προβλέψει. Αυτό το είχα πει ” με την προϋπόθεση ότι θα περάσουμε το 80 plus, θα φτιάξουμε τοίχος ανοσίας. Μας νίκησε ο ιός τον Αύγουστο, μην το ψάχνετε τώρα” και εξήγησε ότι θα έχουμε μάσκα έως το 2022 “διότι δεν ξέρουμε πόσες μεταλλάξεις θα έχουμε ακόμα, δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσουμε με τη ΔΕΛΤΑ, δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε, πότε θα φτάσουμε αυτό το τείχος ανοσίας -το 80plus”.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου. Πέρα από τους ανοσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60 ετών σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.