Quantcast
Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων - enikonomia.gr
share

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων

δημοσιεύτηκε:

Νέοι κανόνες δημόσιας υγείας εφαρμόζονται από σήμερα, Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου σε σούπερ μάρκετ και σε εμπορικά κέντρα, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ .
Αυτό που αλλάζει στην ουσία είναι ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να εισέρχεται στα εμπορικά καταστήματα αλλά και στα καταστήματα τροφίμων.
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα τροφίμων ο μέγιστος αριθμός πελατών που επιτρεπόταν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε ένα κατάστημα οριζόταν από τον κανόνα 1 άτομο ανά 16 τ.μ. πλέον θα καθορίζεται από τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τ.μ. Αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν πελάτη ανά 5 τ.μ.
Αναλυτικά:

Α. Σούπερ μάρκετ
Για σούπερ μάρκετ ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

-ενός ατόμου για κάθε 9 τ.μ. (από 16 τ.μ. που ίσχυε) στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία και χώροι στάθμευσης).
-Επίσης δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.
-Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30.

Β. Τα εμπορικά καταστήματα

Για τα εμπορικά καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop πλέον επιτρέπεται η παρουσία:

-Ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. (από 16 τ.μ. που ίσχυε) εντός του καταστήματος, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε έναν πελάτη ανά 5 τ.μ.
-Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 6 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ

-Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00 και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.