Quantcast
Οικονόμου για σεισμό στο Ηράκλειο: Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση - enikonomia.gr
share

Οικονόμου για σεισμό στο Ηράκλειο: Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση

δημοσιεύτηκε:

Ο ισχυρός σεισμός που έγινε στο Ηράκλειο βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα ξεκινήσω με την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη» και πρόσθεσε:

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ήδη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία. Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός, η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός ο κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Νομίζω έχουν οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.