Quantcast
Πιερρακάκης για τα δωρεάν 50GB σε εμβολιασμενους νέους 15-17 ετών - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πιερρακάκης για τα δωρεάν 50GB σε εμβολιασμενους νέους 15-17 ετών – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές στον τρόπο που θα λάβουν οι εμβολιασμένοι πολίτες ηλικίας 15-17 ετών τη δωρεάν παροχή 50GB προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως επεσήμανε για τους παραπάνω, ” αρχικά είχαμε πει ότι αυτό θα ισχύει για 5 μήνες και είναι 10GB τον μήνα. Αυτό το οποίο δεν έχει ειπωθεί είναι ότι θα κάνουμε μια αλλαγή τελικά ” δηλαδή θα μπορεί κανείς να πάρει αυτά τα δωρεάν GB όλα μαζί .Το διαπραγματευτήκαμε με τους τηλεποικοινωνιακούς παρόχους .Άρα στην αίτηση την Δευτέρα θα μπορεί κανείς να πάρει 50GB και να τα καταναλώσει ακόμη και τον ίδιο μήνα”. Και επανέλαβε ότι η πρωτοβουλία αυτή των 50GB ξεκινάει την άλλη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου .Εκεί τα στατιστικά είναι από ” έναν συνολικό πληθυσμό σήμερα 350.000 νέων από 15-17 ετών έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους 105.000 σήμερα. Ο στόχος μας είναι αυτό να το αυξήσουμε”.
Eν συνεχεία μίλησε για το freedom pass των 150 ευρώ που δόθηκε στους νέους ηλικίας18-25 ετών που ε΄χουν εμβολιαστεί. Όπως είπε για το μέτρο αυτό ” είδαμε ότι αυτό δούλεψε. Δηλαδή από 18 έως 25 ετών έχουμε περίπου 973.000 νέους. Όταν κάναμε τις ανακοινώσεις στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, είχαν κλείσει το ραντεβού τους 130.000 νέοι. Αυτό έγινε στις 27/6 .Δηλαδή είναι το 13,35% . Σήμερα έχουν εμβολιαστεί 507.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών” και από αυτούς έχουν πάρει το freedom pass 370.000,δηλαδή πάνω από το 50%.
Για τα παιδιά 12-14 ετών
Ερωτηθείς αν εξετάζεται αντίστοιχη πρωτοβουλία και για τα παιδιά 12-14 ετών, υπογράμμισε ότι” όλα είναι υπό συζήτηση . Oι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται όταν κάτι είναι ώριμο προφανώς σε ανώτατο επίπεδο” .
Πώς θα μειωθούν τα τέλη κινητής τηλεφωνίας
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα της μείωσης των τελών της κινητής τηλεφωνίας. Όπως είπε ” ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έχει να κάνει με την μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας .Είναι καταρχήν μηδενισμός για όσους είναι και 29 ετών . Και από εκεί και πέρα για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι μία μείωση …χονδρικά το τε΄λος θα είναι 10%. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ήταν από 12% μέχρι 20% ανάλογα με τον λογαριασμό .Συνολικό βάρος το οποίο αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών είναι 68 εκατ,. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου”.
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι για να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2022 οι νέοι έως 29 ετών θα πρέπει να αιτηθούν τον μηδενισμό του τέλους. “Αυτό θα γίνεται μέσω μιας αίτησης είτε στο gov.gr είτε στα ΚΕΠ” , σημείωσε και πρόσθεσε ότι για τους υπόλοιπους, για το τέλος 10% δεν χρειάζεται ο πολίτης να κάνει τίποτα, γίνεται αυτοματοποιημένα η διαδικασία.

Για τους μικροδορυφόρους

Σε ερώτηση εάν η χώρα εντάσσεται σε μια κατάσταση μικροδορυφόρων για γρήγορο Internet είπε τα εξής” Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή πολιτική. Εμείς κάνουμε πολλές επενδύσεις αυτή τη στιγμή στην οπτική ίνα, στο γρήγορο ίντερνετ στο σπίτι.Το ίντερνετ χονδρικά φανταστείτε είναι στο κινητό μας, το mobile, στην κινητή τηλεφωνία και στη σταθερή τηλεφωνία .Η Ελλάδα στην κινητή τηλεφωνία τα πάει καλά. Είναι 25η στον κόσμο με βάση τα στοιχεία. Στην σταθερή τηλεφωνία δεν τα πάει καλά είναι 100η στον κόσμο. Αυτό υπάρχει” λόγω της γεωγραφίας της χώρας αλλά και λόγω στο ότι δεν έγιναν επενδύσεις τα προηγούμενα χρόνια στη ένταση που έπρεπε να έχουν γίνει .
“Και θα πω και κάτι άλλο όπως λέμε ότι πρέπει να γίνει απολιγνιτοποίηση στη χώρα και το λέμε σωστά πρέπει να γίνει αποχαλκοποίηση στην χώρα “, σημείωσε και εξήγησε ότι ” έχουμε αυτό το παλιό δίκτυο του χαλκού το οποίο σε μεγάλο βαθμό αντανακλά την παλαιά κατάσταση. Για να περάσουμε στην νέα κατάσταση στη σταθερή γιατί στην κινητή έχουμε ήδη μεταβεί στο 5G, κάνουμε πολύ γρήγορες ενέργειες πρέπει να κάνουμε πολλές επενδύσεις, υποθαλάσσια καλώδια στα νησιά κλπ. Σε αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις, θα πάρουν κάποιο χρόνο αλλά θα δούμε πάρα πολύ γρήγορα ότι θα υπάρξει βελτίωση .Έρχονται τώρα και οι μικροδορυφόροι παγκοσμίως με ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και με ευρωπαϊκή πολιτική .Υπάρχει πρωτοβουλία του Μπελτόν που έχει προβλέψει και εμείς να πάρουμε δικούς μας μικροδορυφόρους .Όμως ξεκινάνε διάφορες εταιρείες παγκοσμίως να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες και θα υπάρξει και αυτή η δυνατότητα στη χώρα μας .Έτσι πάρα πολύ σύντομα ο κ. Λιβάνιος θα υπογράψει την σχετική ΚΥΑ μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος που θα επιτρέψει σε τέτοιου τύπου εταιρίες να παρέχουν με συγκεκριμένο εξοπλισμό αυτή τη δυνατότητα σε ελληνικά νοικοκυριά .Εκτιμώ ότι αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα λύση ειδικά για τις λεγόμενες λευκές περιοχές .Πριν το τέλος του έτους θα το έχουμε δει”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.