Quantcast
Γεωργαντάς: Σε ποιους ανεμβολίαστους θα αποστέλλεται sms - enikonomia.gr
share

Γεωργαντάς: Σε ποιους ανεμβολίαστους θα αποστέλλεται sms

δημοσιεύτηκε:

Μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή η διάταξη για την αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες για να εμβολιαστούν, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διάταξη θα προκύψει σε μια συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

“Η πρόθεση της κυβέρνησης με τη διάταξη την οποία θα φέρει μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή είναι να δοθεί η δυνατότητα με απόφαση του υπουργού Υγείας, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει έναν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, να ενημερώνει τον κόσμο για την ανάγκη του εμβολιασμού. Αλλά σε ποιο κόσμο; Σε αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μόνο”, σημείωσε και τόνισε ότι αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, είχαν λάβει τον πρώτο καιρό μήνυμα για το προτεινόμενο ραντεβού για τον εμβολιασμό και πολλοί΄΄ εξ’ αυτών ανταποκρίθηκαν.

“Αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι λαμβάναν υπενθυμίσεις για το ραντεβού τους, σε αυτούς θα γίνει και μια υπόμνηση που θα έχει κάποια περιοδικότητα”, συμπλήρωσε.

Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου

Όσον αφορά στο εάν θα λαμβάνουν μήνυμα και όσοι έχουν έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου και περιμένουν


να κάνουν την 3η αναμνηστική δόση είπε ότι για την τρίτη αναμνηστική θα έρθει και στον πολίτη που έχει κάνει τις δύο δόσεις.
Και ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση που είναι περίπου 2,5 εκατ., εξ αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί “σε αυτούς θα έρθει μια υπόμνηση στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής έτσι όπως θέλουμε συνολικά να την εφαρμόσουμε. Και θα την εφαρμόσουμε για το επόμενο διάστημα σε άλλα πεδία σε όσους καταρχήν είναι γραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα πεδίο ουσιαστικά προληπτικής ιατρικής, μια υπόμνηση, μια υπενθύμιση η οποία γίνεται για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού”.

Εμβολιασμός: Η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η ενημέρωση για τον εμβολιασμό δεν θα είναι καθημερινή. Όπως είπε η ενημέρωση αυτή “θα είναι με μια σχετική περιοδικότητα “.
Και συνέχισε λέγοντας ότι και 2 και 5 άνθρωποι να πειστούν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχουμε ίσως σώσει μερικές ζωές και εκτίμησε ότι ” ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού, για την υγεία του ιδίου αλλά και του κοινωνικού συνόλου, σίγουρα καλό θα κάνει”.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.