Quantcast
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 - enikonomia.gr
share

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022

δημοσιεύτηκε:

Την απόφασή του να δοθεί και μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, εντός του 2022, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουμε μια πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 2% από την 1.1.2022 και δήλωσε πως είναι αποφασισμένος για μία δεύτερη αύξησή του εντός του 2022, αφού ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, αλλά και οι δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και πως αναμένεται αποκλιμάκωση του πληθωρισμού από τις αρχές του 2022.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δαπάνησε και θα δαπανήσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ για να συγκρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κα πως χωρίς την κυβερνητική παρέμβαση οι λογαριασμοί θα ανέβαιναν 10 φορές επάνω.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, τόνισε ότι η κυβέρνηση την παρέλαβε με την αξία της μετοχής της στο ένα ευρώ και σήμερα είναι μια ισχυρή επιχείρηση που μπορεί να βοηθήσει και τους καταναλωτές.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για τους αγρότες που είναι σε συνεργατικά σχήματα και για νέους αγρότες.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως δεν θα ήθελε να ανακοπεί η πορεία πτώσης της ανεργίας και συμπλήρωσε ότι η πιο σημαντική παρέμβαση είναι να πιάσει δουλειά κάποιος άνεργος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.