Quantcast
Καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: Γιατροί αποτρέπουν εγκύους να εμβολιαστούν – Παρέμβαση Πλεύρη - enikonomia.gr
share

Καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: Γιατροί αποτρέπουν εγκύους να εμβολιαστούν – Παρέμβαση Πλεύρη

δημοσιεύτηκε:

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για γιατρούς που προτρέπουν εγκύους ή γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί στο άμεσο μέλλον να μην εμβολιάζονται.


“Υπάρχει ένας φόβος που προκαλείται από τους γιατρούς, γυναικολόγους ή θεράποντες ιατρούς, όχι μόνο των εγκύων, αλλά και σε όσες θηλάζουν και σε όσες θέλουν να τεκνοποιήσουν. Ξέρουμε γιατρούς που “κρατάνε” τους συναδέλφους μας από το να εμβολιαστούν” αποκάλυψε ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή την περίπτωση της 40χρονης εγκύου νοσηλεύτριας, η οποία είναι ανεμβολίαστη και νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Επίσης ο κ. Γιαννάκος είπε ότι για να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό “θα πρέπει να μην υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας. Nα είναι ενιαία η άποψη πάνω σε αυτό το ζήτημα”.
“Ισχύει αυτό, έχουμε προβλήματα και μεταξύ συναδέλφων. Κάποιοι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή αυτή τη στιγμή είναι τέτοιες περιπτώσεις. Και η περίπτωση στη Λάρισα πιστεύω – δεν είμαι σίγουρος- ότι είναι μια τέτοια περίπτωση, που ο γιατρός της την φρέναρε από το να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης, δεν ήταν αναστολή, αλλά όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους “φρενάρουν”” πρόσθεσε.


Παρέμβαση Πλεύρη για τις εγκύους και τον εμβολιασμό

Επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ιατροί γυναικολόγοι απέτρεψαν και αποτρέπουν ασθενείς τους εγκύους από το να εμβολιαστούν κατά της COVID 19.

Ο υπουργός ζήτησε από τον ΠΙΣ να επιληφθεί του θέματος και «να κρίνει εάν τέτοιας φύσεως ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

.
.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.