Quantcast
Μητσοτάκης: Δεν θα ακολουθήσουμε το μοντέλο της Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Δεν θα ακολουθήσουμε το μοντέλο της Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το μοντέλο της Αυστρίας για τα υγειονομικά μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ITV «Good Morning Britain».

Εμείς έχουμε αυστηρή πολιτική αλλά δεν θα ακολουθήσουμε το μοντέλο της Αυστρίας για τα υγειονομικά μέτρα δηλαδή, την επιβολή ενός πλήρους lockdown σε ανεμβολίαστους πολίτες τόνισε αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και επεσήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.



Για το Μεταναστευτικό

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής: «Στο Μεταναστευτικό έχουμε μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη πολιτική» και εξήγησε πως «τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αποδεχθεί περισσότερες από 50.000 αιτήσεις ασύλου, ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ταυτόχρονα, όμως, όπως είπε «έχω μία υποχρέωση να προστατεύσω τα σύνορα μας». Κάλεσε, δε την Τουρκία να τιμήσει το δικό της σκέλος από την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016. «Καλούμε την Τουρκία να τιμήσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας με την ΕΕ, μπορεί να κάνει περισσότερα για την αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης». Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε, δε, πως «Εάν δεν στείλεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως προστατεύεις τα σύνορα σου περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να εισέλθουν με παράνομο τρόπο την Ελλάδα».

Η συνάντηση Μητσοτάκη με Τζόνσον

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, δε, πως κατά τη συνάντηση του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον αργότερα σήμερα θα θέσει το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης.
«Θα θέσω το ζήτημα στον Βρετανό πρωθυπουργό και πιστεύω πως η προσέγγιση πως τα Μάρμαρα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο γιατί βρίσκονταν πάντα εκεί είναι αναχρονιστική. Θέλουμε οριστική επιστροφή των Μάρμαρων, αλλά δεν συζητάμε για δανεισμό τους. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς, που δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να βρεθεί μία λύση».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.