Quantcast
Πιερρακάκης: Σε ένα τριήμερο κλείστηκαν 557.000 ραντεβού 3ης δόσης -Τι είπε για τις ψηφιακές υπογραφές - enikonomia.gr
share

Πιερρακάκης: Σε ένα τριήμερο κλείστηκαν 557.000 ραντεβού 3ης δόσης -Τι είπε για τις ψηφιακές υπογραφές

δημοσιεύτηκε:

Kλείστηκαν 557.000 ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου από την Παρασκευή έως την Κυριακή, όπως γνωστοποίησε σήμερα υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

“Από τη στιγμή που η επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους 3 μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα. Είναι η μεγαλύτερη που έχουμε συναντήσει σήμερα”, τόνισε με έμφαση και συνέχισε λέγοντας ότι για την πρώτη δόση εμβολιασμού κλείστηκαν 44.112 ραντεβού από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου. Ήταν μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που δεν είχε εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και έπειτα από την ανακοίνωση των μέτρων έχουν προβεί στο κλείσιμο ραντεβού, πρόσθεσε.

Για τις ψηφιακές υπογραφές


Επίσης μίλησε και για το θέμα των ψηφιακών υπογραφών. Όπως είπε, 650 χιλιάδες ψηφιακές υπογραφές θα δοθούν δωρεάν εντός του Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως σε δικηγόρους, σε συμβολαιογράφους, σε διαχειριστές επιχειρήσεων, σε μέλη σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και σε λογιστές.

” Είναι μια πολύ σημαντική υπηρεσία στον πολίτη και στον επαγγελματία πέραν από το γνήσιο της υπογραφής που ήδη όλοι έχουμε πρόσβαση. Κάτι το οποίο δίνει ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση για στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες”, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.