Quantcast
Οικονόμου: Δεν μελετάμε νέα μέτρα ενόψει των εορτών - Τι είπε για τις εκκλησίες και τους εμβολιασμούς - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Δεν μελετάμε νέα μέτρα ενόψει των εορτών – Τι είπε για τις εκκλησίες και τους εμβολιασμούς

δημοσιεύτηκε:

Δεν μελετώνται νέα μέτρα ούτε για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ούτε για νέους περιορισμούς ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν υπάρχουν στις σκέψεις της κυβέρνησης σημειακές παρεμβάσεις και εάν μελετάται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 50 είπε ότι “στη φάση που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε καινούρια μέτρα είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν σε άλλου τύπου περιορισμούς. Είναι πολύ σημαντική η περίοδος των Χριστουγέννων για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς”.

“Νομίζω ότι η σωστή η εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων από όλους μας , η συνέχιση της προσπάθειας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουμε για το συχνό testing είτε είμαστε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι είναι οι βασικές παράμετροι, είναι τα εφόδια που έχουμε στα χέρια μας για να κυλήσει ομαλά η επόμενη περίοδος και να περάσουμε τα Χριστούγεννα, όπως πρέπει και προς όφελος των πολιτών και για τη σωστή λειτουργία της οικονομίας”, συμπλήρωσε.

Για τις εκκλησίες

Επίσης ρωτήθηκε εάν ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τη λήψη κάποιων νέων μέτρων σε ό,τι αφορά την εκκλησία.” Στην ατζέντα της συζήτησης του Πρωθυπουργού υπάρχει το ζήτημα της πανδημίας, όπως και άλλα θέματα που αφορούν στις σχέσεις εκκλησίας – κράτους”, απάντησε και υπενθύμισε ότι “για την εκκλησία υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά στο καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνονται οι λειτουργίες και η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες”.


Τα κονδύλια για το εθνικό σύστημα υγείας

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι μειώνονται τα κονδύλια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είπε “είναι τελείως αβάσιμες. Προφανώς είτε δεν έχουν διαβάσει σωστά τον προϋπολογισμό είτε συνειδητά διαστρεβλώνουν τη πραγματικότητα”.

Την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι “τα κονδύλια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι περισσότερα. Εκείνο που διαφοροποιείται είναι η έκτακτη χορήγηση του προϋπολογισμού – η οποία γι’ αυτό και λέγεται έκτακτη επειδή δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Ανά πάσα στιγμή η ελληνική πολιτεία έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει το ΕΣΥ με παραπάνω χρήματα εάν χρειαστεί για να στηρίξει τη ανάγκη και τη δράση του”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.