Quantcast
Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά -Ποιες αλλαγές έρχονται -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά -Ποιες αλλαγές έρχονται -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Όπως είπε οκ. Πλεύρης σχετικά με το θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμών, μπορεί να συμφωνήσαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να ισχύουν έως το 9μηνο, ωστόσο εμείς εξετάζουμε αυτά να ισχύουν έως τους 7 μήνες για όποιον δεν έχει κάνει αναμνηστική δόση ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας και να λογίζεται στην συμπεριφορά του χωρίς να έχει τα προνόμια του εμβολιασμένου .

Αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο έχει μπει στο τραπέζι και κατά βάση θα γίνουν ανακοινώσουν μετά την Πρωτοχρονιά για το πώς θα εφαρμοστεί , συμπλήρωσε και γνωστοποίησε ότι το θέμα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχει σχεδόν αποφασιστεί.

” Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχουμε ειλημμένη απόφαση, απλώς θέλουμε να την αποτυπώσουμε”, επανέλαβε.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Θα εφαρμοστεί το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ και σε άλλη ηλικιακή ομάδα ;

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όπως είπε ενδέχεται να εφαρμοστεί το μέτρο των 100 ευρώ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλη ηλικιακή κατηγορία πιο κάτω πέραν των 60 ετών και άνω.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο των προστίμων 100 ευρώ για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους άνω των 50 ετών.

” Αναφορικώς με την επε΄κταση της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την πρώτη δόση, αυτό το οποίο εξετάζεται είναι μόνο σε ηλικιακά επίπεδα, δηλαδή δεν μπαίνουμε σε επαγγελματικές κατηγορίες πλην των υγειονομικών .Αλλά δεν είναι κάτι το οποίο έχει αποφασιστεί. Είναι κάτι το οποίο εξετάζεται. Και κυρίως εξετάζεται συνδυαστικά με δύο παράγοντες: ο ένας παράγοντας είναι η επιτυχία του μέτρου για τους άνω των 60 ετών και ο δεύτερος παράγοντας είναι η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας. Εμείς δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα “, τόνισε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε ότι το μέτρο αυτό δεν θα εφαρμοστεί στις ηλικίες 18-25 ετών ωστόσο πρόσθεσε ότι ” θα δούμε πώς θα λειτουργήσει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών συνολικά ώστε να υπάρξουν αποφάσεις εάν χρειαστεί να επεκταθεί”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.