Quantcast
Προεδρία της Γαλλίας στο Συμβούλιο της ΕΕ: Οι προσδοκίες των ευρωβουλευτών - enikonomia.gr
share

Προεδρία της Γαλλίας στο Συμβούλιο της ΕΕ: Οι προσδοκίες των ευρωβουλευτών

δημοσιεύτηκε:

Την 1η Ιανουαρίου, η Γαλλία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Γάλλοι ευρωβουλευτές μοιράζονται τις προσδοκίες τους για τους επόμενους έξι μήνες.

Η νέα προεδρία δεσμεύεται να εργαστεί για μια ισχυρότερη και κυρίαρχη Ευρώπη. Θα προωθήσει, επίσης, την υιοθέτηση μιας κοινής στάσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.
Ορισμένες από τις προτεραιότητες της προεδρίας είναι οι εξής:

    • Πράσινη μετάβαση
    • Οικονομική ρύθμιση και λογοδοσία των ψηφιακών πλατφορμών
    • Κοινωνική Ευρώπη

Μάθετε περισσότερα για τις προτεραιότητες της Γαλλικής προεδρίας

Σύμφωνα με την ομιλία του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στις 9 Δεκεμβρίου 2021 για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της γαλλικής Προεδρίας, οι δραστηριότητες της Προεδρίας θα επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς τομείς:

  • επιδίωξη θεματολογίου για την ευρωπαϊκή κυριαρχία, δηλαδή την ικανότητα της Ευρώπης να πορεύεται στον κόσμο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και να υπερασπίζεται τις αξίες και τα συμφέροντά της
  • οικοδόμηση ενός νέου ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης
  • δημιουργία μιας «Ευρώπης πιο κοντά στο ανθρώπινο μέτρο»

“Συνοψίζοντας σε μία πρόταση τον στόχο αυτής της Προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2022, θα έλεγα ότι πρέπει να μεταβούμε από μια Ευρώπη συνεργασίας εντός των συνόρων μας σε μια Ευρώπη ισχυρή διεθνώς, πλήρως κυρίαρχη, ελεύθερη να κάνει τις επιλογές της και να ορίζει το πεπρωμένο της” ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.