Quantcast
Πέτσας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι είπε για τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι είπε για τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών

δημοσιεύτηκε:

Για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα μίλησε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «παίρνουμε μέτρα άμυνας μέχρι να γίνει η κορύφωση της πανδημίας».

Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το θέμα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πέτσας: Τι είπε για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών

Για την επιβολή προστίμων στους άνω των 60 ετών που δεν θα κάνουν το εμβόλιο έως τις 16 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας είπε ότι έως τότε «έχουμε μέρες» και «όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 50, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι κάποια από τις επιλογές που συζητούνται στην επιτροπή, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν φτάσει σχετική εισήγηση στα χέρια της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.