Quantcast
Yποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών - Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εξαίρεση - enikonomia.gr
share

Yποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών – Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εξαίρεση

δημοσιεύτηκε:

Έως αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου μπορούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών να υποβάλουν αίτηση στο emvolio.gov.gr για την εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Την αίτηση μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι αποδεδειγµένα για λόγους υγείας δεν μπορούν να κάνουν εμβόλιο για τον κορονοϊό. Αναλυτικά από το μέτρο υποχρεωτικού εμβολιασμού απαλλάσσονται όσοι έχουν:

-Σοβαρή αλλεργική αντίδραση

-Διαγνωσµένη αλλεργία

-Σύνδροµο θρόµβωσης µε θροµβοπενία

-Ιστορικό θροµβοπενίας

-Διάγνωση περικαρδίτιδας ή µυοκαρδίτιδας

Οι αιτήσεις εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού διαβιβάζονται αυθηµερόν αποκλειστικά µέσω του θεράποντος ιατρού σε ηλεκτρονική διεύθυνση που ανακοινώνεται στον ιστότοπο κάθε Υγειονοµικής Περιφέρειας.

Τι περιλαμβάνει η αίτηση


Η αίτηση περιλαµβάνει πλήρη στοιχεία του αιτούντος καθώς και του θεράποντος ιατρού:

-Όνοµα και Επώνυµο

-Αριθµό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)

-Διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας για την αποστολή της απόφασης της αρµόδιας υγειονοµικής επιτροπής

-Ηµεροµηνία της αίτησης απαλλαγής

-Ο λόγος εξαίρεσης

Επισυνάπτονται η ιατρική βεβαίωση απόδειξης του λόγου εξαίρεσης µε όλα τα αναγκαία στοιχεία, καθώς και κάθε άλλο κρίσιµο αποδεικτικό στοιχείο

Πρόστιμο από Δευτέρα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Όπως κατέστησε σαφές χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, από Δευτέρα θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση σε αυτούς για να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι έως την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου μπορούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολιασμού για τον κορονοϊό και από Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου ξεκινά η επιβολή προστίμου .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.