Quantcast
Σόϊμπλε: Είμαι πιο κεϋνσιανός από τους οικονομολόγους- σταρ - enikonomia.gr
share

Σόϊμπλε: Είμαι πιο κεϋνσιανός από τους οικονομολόγους- σταρ

δημοσιεύτηκε:

«Στη Γερμανία πιθανότατα βασιζόμαστε περισσότερο στον Τζον Μέιναρντ Κέυνς από τους λεγόμενους οικονομολόγους- σταρ» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Δεν είναι πρωτότυπο ούτε σοβαρό – μερικές φορές είναι βαρετό – να προασπίζεσαι την αύξηση του χρέους και την εκτύπωση χρήματος από την κεντρική τράπεζα για κάθε οικονομικό πρόβλημα» πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε επίθεση σε οικονομολόγους- σταρ όπως ο Πολ Κρούγκμαν που ασκούν κριτική στην επιμονή του για δημοσιονομική πειθαρχία, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος είναι στην πραγματικότητα πιο κεϋνσιανός.

Όπως τόνισε ο Σόιμπλε, μετά από χρόνια μείωσης του χρέους η Γερμανία έχει τώρα το περιθώριο να ρίξει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ στην οικονομία την επόμενη χρονιά ως βοήθεια για τον αριθμό- ρεκόρ των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι οι φορείς άσκησης πολιτικής, οι δημοσιογράφοι και οι οικονομολόγοι που τάσσονται υπέρ της τόνωσης μέσω του χρέους ερμηνεύουν αποσπασματικά τον Κέυνς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.