Quantcast
Υπόθεση ΤΤ: Οριστική η διεξαγωγή της δίκης - Απέρριψε η Εισαγγελία ΑΠ αίτημα αναίρεσης - enikonomia.gr
share

Υπόθεση ΤΤ: Οριστική η διεξαγωγή της δίκης – Απέρριψε η Εισαγγελία ΑΠ αίτημα αναίρεσης

δημοσιεύτηκε:

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα οκτώ εκ των  κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου (ΤΤ), με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών.

Αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος είχαν υποβάλει οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς και Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του ΤΤ, όμως η ανωτάτη Εισαγγελία έκρινε ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος

Έτσι, η δίκη των 35 κατηγορουμένων για την υπόθεση θα εκδικαστεί οριστικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.
Μεταξύ των 35 κατηγορουμένων περιλαμβάνονται και οι επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, καθώς και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν.1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα τους αποδίδει σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.