Quantcast
FT: Κυβερνεπίθεση με αίτημα για λύτρα 7 εκατ. ευρώ σε Bitcoin σε 3 ελληνικές Τράπεζες - enikonomia.gr
share

FT: Κυβερνεπίθεση με αίτημα για λύτρα 7 εκατ. ευρώ σε Bitcoin σε 3 ελληνικές Τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Την ανεπιτυχή κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν τρεις ελληνικές τράπεζες την Πέμπτη 26/11 το Σάββατο 28/11 και τις απειλές για επανάληψη της την Δευτέρα 30/11 φιλοξενούν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα οι τράπεζες δεν απάντησαν στον εκβιασμό και τις απειλές για καταβολή λύτρων της τάξης των 7 εκ ευρώ ως αντάλλαγμα για να μη γίνουν οι επιθέσεις, παρακολούθησαν ωστόσο την επίθεση αυτή ενισχύοντας τα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών.

H κυβερνοεπίθεση όπως αναφέρει το δημοσίευμα αφορούσε μια διαδικασία γνωστή ως «διαδικασία άρνησης υπηρεσιών» όπου οι χάκερς πλημυρίζουν τους εξυπερετητές (servers) των τραπεζών με ψεύτικα αιτήματα σύνδεσης στο web banking με αποτέλεσμα να υπερφορτώνονται τα μηχανήματα και να σταματούν να λειτουργούν.

Η κυβερνοεπίθεση «άρνησης υπηρεσιών» σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times θεωρείται ως μια υποτυπώδης τεχνική αν και μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις ρίχνοντας τα συστήματα για πολλές ώρες.

Σύμφωνα με υψηλό αξιωματούχο εταιρίας ασφαλείας διαδικτύου που μίλησε στους Financial Times, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλές τέτοιου είδους επιθέσεις αν και το μήνυμα που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί αν προήλθε πράγματι από την ομάδα Armada Collective που το υπογράφει, μια που είναι αδύνατο τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν είναι ικανά να επιβεβαιώσουν την προέλευση του.             

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.