Quantcast
Badische Zeitung: Η Αθήνα σχεδιάζει την επόμενη περικοπή συντάξεων - enikonomia.gr
share

Badische Zeitung: Η Αθήνα σχεδιάζει την επόμενη περικοπή συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

«Η Αθήνα σχεδιάζει την επόμενη περικοπή συντάξεων», τιτλοφορείται άρθρο στην Badische Zeitung που σημειώνει ότι «στον προεκλογικό αγώνα είχε υποσχεθεί το αντίθετο, τώρα όμως ο πρωθυπουργός Τσίπρας δρομολογεί περικοπές».

Παρουσιάζοντας τα όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό, η εφημερίδα σχολιάζει ότι «το γεγονός ότι ειδικά ο Τσίπρας πρέπει να μειώσει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις είναι πικρό για το αριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχε υποσχεθεί να ακυρώσει προηγούμενες περικοπές συντάξεων.

Για τον Τσίπρα τα μεταρρυθμιστικά σχέδια είναι ήδη πέραν του δέοντος, για τους εκπροσώπους των δανειστών όμως μάλλον όχι. Το κουαρτέτο αποτελούμενο από Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM έχει ενστάσεις κυρίως επί της πρότασης για αύξηση των εισφορών καθώς έτσι διογκώνεται ακόμη περισσότερο το ήδη υψηλό μη μισθολογικό κόστος, επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Τα ελληνικά συνδικάτα σχεδιάζουν ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Άγνωστο παραμένει εάν ο Τσίπρας διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Ο συνασπισμός με τους δεξιούς λαϊκιστές των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαθέτει μόλις 153 από τις 300 έδρες. Η κυβερνητική συμμαχία ενδέχεται να καταρρεύσει λόγω του ασφαλιστικού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.