Quantcast
Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτηση η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων - enikonomia.gr
share

Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτηση η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

δημοσιεύτηκε:

Με αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθεί να γίνεται, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Ναυπακτίας.

Στην Αχαΐα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης, Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου και Λουσών, Πούντας -Καλαβρύτων, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Στην ορεινή Ναυπακτία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Ναυπάκτου – ‘Ανω Χώρας, μέσω του δημοτικού διαμερίσματος Λημνίστας και Ναυπάκτου – Αράχωβας, μέσω του δημοτικού διαμερίσματος Πλατάνου.

Πάντως τόσο στην Αχαΐα, όσο και στην Ναυπακτία εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων εργάζονται συνεχώς, για να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

‘Εντονη εξακολουθεί να είναι η χιονόπτωση στη Μαγνησία, κυρίως στο Πήλιο και στην περιφέρεια του Αλμυρού. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν μάχη να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο Πήλιο, όπου χιονίζει ασταμάτητα και τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ολα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ στο κέντρο της πόλης, παρά την πρωινή χιονόπτωση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στα Χάνια του Πηλίου το χιόνι έχει φθάσει τα 60 εκατοστά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός στο τμήμα Αλυκόπετρα-Χάνια-Καράβωμα προς Ζαγορά.

Χιόνι έχει καλύψει την Πορταριά, τη Μακρυνίτσα, τις Μηλιές, τη Ζαγορά, όλο το ανατολικό Πήλιο, την Αργαλαστή μέχρι και το Τρίκερι, όπου τα σχολεία είναι κλειστά.

Πυκνό χιόνι πέφτει και στη Νέα Αγχίαλο, το Βελεστίνο, τον Αλμυρό και όλη την περιφέρεια.

Προβλήματα υπάρχουν και στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι και την Λάρισα, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση και κυρίως στον Αλμυρό, στις στροφές Αλεξάκη, στις στροφές Αερινού και στο Βελεστίνο.

Ο δήμος Βόλου λόγω του χιονιά και του ψύχους παρέχει προσωρινή στέγαση και σίτιση σε άτομα που έχουν ανάγκη και διατηρεί ανοιχτό το Κοινωνικό Κέντρο στους Αγίους Αναργύρους, με τηλέφωνο 2421066175.

Χωρίς προβλήματα, παρά την έντονη χιονόπτωση από νωρίς το πρωί, εξελίσσεται η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Από τα ξημερώματα η χιονόπτωση έχει ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή του Δομοκού και τη δυτική Φθιώτιδα, όπου το χιόνι στα ορεινά χωριά έχει φτάσει τα 30 εκατοστά. Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού χιόνιζε κατά διαστήματα όλη τη νύχτα σε δύο τμήματα, από το 14ο έως το 18ο χιλιόμετρο λίγο μετά τη Λαμία και από το 40ό έως το 43ο λίγο μετά το Δομοκό. Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας και στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Τέλος, δεν υπάρχει πρόβλημα κατά μήκος του εθνικού δικτύου Αθηνών-Λαμίας, παρά το γεγονός ότι σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, ιδιαίτερα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου.

 

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, τα σχολεία στον Δήμο Λαγκαδά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και στον Δήμο Ωραιόκαστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώθηκε, επίσης, πως λόγω της κακοκαιρίας, στις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9.00, ενώ τα σχολεία στο Βάβδο και στον Ταξιάρχη δεν θα λειτουργήσουν.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη Φλώρινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στις δύο πόλεις.

Στις 09:15 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό, όπως επίσης οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας, ο Δήμος Πολυγύρου αποφάσισε τελικά να μην λειτουργήσουν καθόλου, σήμερα, τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Πολύγυρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερα βραδείς ρυθμούς πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων από τις ανατολικές περιοχές της Θεσσαλονίκης προς το κέντρο, ενώ άνοιξε το τούνελ της Τούμπας, που είχε κλείσει νωρίτερα λόγω ατυχήματος.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, ο μόνος δρόμος κλειστός αυτή τη στιγμή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.