Quantcast
Βίτσας: Από 60 έως 240 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση στα εισοδήματα - enikonomia.gr
share

Βίτσας: Από 60 έως 240 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση στα εισοδήματα

δημοσιεύτηκε:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Αυτή η διαπραγμάτευση τι θα δείξει; Θα ανοίξει το πακέτο εκείνο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο Μega, πρόσθεσε:  «Σε αυτό μέσα έχουμε κάνει μία συμφωνία 5,4 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξουν και κάποια μέτρα».

«Ήδη αυτά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ανακοινωθεί, εγώ μπορώ να σας πω ότι μεσοσταθμικά, αυτό σημαίνει μία επιβάρυνση που δεν είναι ιδιαίτερα τεράστια, αλλά εγώ τη θεωρώ πάντα σοβαρή», δήλωσε ο κ. Βίτσας.

«Μπορεί για τα χαμηλά εισοδήματα να είναι 5 ευρώ το άτομο το μήνα, τα υψηλότερα εισοδήματα μπορεί να είναι 15-20 ευρώ, κάπου εκεί στα 10 ευρώ μεσοσταθμικά», ανέφερε.

Όσον αφορά στην Ειδομένη, ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κυβερνητικό κλιμάκιο, αν χρειαστεί και με τη συμμετοχή υπουργών, με μεταφραστές και εκπροσώπους μεταναστών στην Ελλάδα για να αρχίσουν να μεταφέρονται στα άλλα κέντρα με κριτήριο και την εθνικότητα».

Για την κατάσταση με την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «το ζήτημα είναι σοβαρό και θα πρέπει να κατανοήσουν οι πρόσφυγες ότι φιλοξενούνται. Με βάση τη συνθήκη τη Γενεύης όσοι βρίσκονται σε μια χώρα πρέπει να τηρούν τους νόμους της».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα και το συμφέρον των προσφύγων και μεταναστών είναι να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Δείτε το σχετικό video:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.