Quantcast
Θ. Φωτίου: Οι άμεσες προτεραιότητες για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών - enikonomia.gr
share

Θ. Φωτίου: Οι άμεσες προτεραιότητες για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση εργασίας με τα Δ.Σ. όλων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών της χώρας και των εποπτευόμενων προνοιακών ιδρυμάτων  πραγματοποίησαν σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας.

Τη συνάντηση άνοιξε με χαιρετισμό ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παρέμβαση έκανε με θέμα την «αποϊδρυματοποίηση», η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωσης και προτάσεων με στόχο τον από κοινού πληρέστερο σχεδιασμό και τη βελτίωση  των προσφερομένων υπηρεσιών.

Συνοψίζοντας η αν. υπουργός ανέφερε τις άμεσες προτεραιότητες για το υπουργείο και τα Κ.Κ.Π.Π.:

• Άνοιγμα των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών (Κ.Κ.Π.Π.) στην κοινωνία, σαν ένα πρώτο βήμα για την ένταξη των ανθρώπων που ζουν σε ιδρύματα στην κατεύθυνση της αποϊδρυματοποίησης.

• Δικτύωση και συνεργασία όλων των Κ.Κ.Π.Π. με κέντρο το υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του με σκοπό οι βέλτιστες πρακτικές να γίνουν κτήμα όλων. Σε αυτό χρήσιμο εργαλείο θα είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-pronoia.

• Αναθεώρηση του υπάρχοντος οργανισμού μετά από διάλογο και προτάσεις των Κ.Κ.Π.Π. με σκοπό σε ένα μήνα να έχει ολοκληρωθεί.

• Άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις για την επίλυση τρεχόντων θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία των Κ.Κ.Π.Π. έως ότου κατατεθεί, το 2016, ο νόμος-πλαίσιο για το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα θεσπίζει κοινούς κανόνες για όλους.

• Αντιμετώπιση των ελλείψεων σε προσωπικό σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

• Καταβολή της αποζημίωσης στο μόνιμο προσωπικό για δεδουλευμένα κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες  για τα έτη 2013-2014.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.