Quantcast
Θέμα αποζημιώσεων έθεσε ο Ν. Κοτζιάς στον Φ.Β. Στάινμαγερ - enikonomia.gr
share

Θέμα αποζημιώσεων έθεσε ο Ν. Κοτζιάς στον Φ.Β. Στάινμαγερ

δημοσιεύτηκε:

Ζήτημα κατοχικού δανείου και γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε στον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής των δύο ανδρών στο Βερολίνο, ο Ν. Κοτζιάς έθεσε ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων, με τον Γερμανό υπουργό ωστόσο, να αποσαφηνίζει πως οι ελληνικές αξιώσεις δεν διαθέτουν νομική βάση.

Παράλληλα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός αξίωσε μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου «να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό».

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Μπορεί να είναι φτωχή, αλλά είναι ισότιμο κράτος-μέλος. Έχουμε φωνή και δικαιώματα» συμπλήρωσε εν συνεχεία.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ζήτησε την «κατανόηση» των Ευρωπαίων, καθιστώντας σαφές πως «μόνο με ανάπτυξη μπορείς να πας μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.