Quantcast
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ήθελε τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και όχι οι Βρυξέλλες - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ήθελε τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και όχι οι Βρυξέλλες

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαθιστούσαν το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν τα βρήκατε τα ισοδύναμα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

«Και ξαναγυρνάνε κάποιοι υπουργοί στην ίδια δικαιολογία:  «Οι ευρωπαίοι μας το επέβαλαν». Η εκπρόσωπος όμως του κ. Μοσκοβισί, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ομολογήσει ότι οι Βρυξέλλες δεν ζήτησαν ποτέ αυτόν τον φόρο. Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε ΦΠΑ 23% επειδή τον θεωρούσε φόρο για τους πλούσιους.

Αλλά για την κυβέρνησή σας πάντα κάποιος άλλος φταίει, πάντα κάποιος άλλος βολικός και αόριστος κακός σας αναγκάζει να κάνετε λάθη» επεσήμανε επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

“Για να ελαφρύνετε τα βάρη του μνημονίου, ξεκινήστε από τα ρετιρέ της εξουσίας”


Τόνισε προς την κυβέρνηση, ότι «αν θέλετε να κάνετε οικονομίες κύριοι της κυβέρνησης και αν επιθυμείτε να ελαφρύνετε πραγματικά τα βάρη των Μνημονίων, να ξεκινήσετε από τον περίγυρό σας, από τα ρετιρέ της εξουσίας».

«Αλλάξτε το κράτος. Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο, ό,τι δεν εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά δίνει θαλπωρή στους κομματικούς παρατρεχάμενους. Λιγότερα υπουργεία. Λιγότερες Ειδικές και Γενικές Γραμματείες

Η Γαλλία, με εξαπλάσιο πληθυσμό από εμάς, έχει 15 γενικές γραμματείες και εμείς 78. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και να αναρτήσει στη Διαύγεια τον πλήρη κατάλογο των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στα κόμματα και τους βουλευτές».

«Αξιοποιείστε την κτηματική περιουσία του Δημοσίου»

“Γιατί δεν αξιοποιείτε την κτηματική περιουσία του Δημοσίου;” αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε λέγοντας πως “εκατοντάδες δημόσια κτίρια φθείρονται και καταρρέουν. Και ο κρατικός προϋπολογισμός σπαταλά εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια”.

“Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στεγάζεται σε 19 διαφορετικά κτίρια και δίνει για ενοίκια 2 εκατομμύρια. Το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει 24 εκατομμύρια για ενοίκια. Ταυτόχρονα από τα 80.000 ακίνητα του Δημοσίου, 28.000 είναι καταπατημένα” είπε χαρακτηριστικά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.