Quantcast
Θεσσαλονίκη: Όλοι είμαστε Charlie - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Όλοι είμαστε Charlie

δημοσιεύτηκε:

Θεσσαλονικείς άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από το Λευκό Πύργο, στη δεύτερη εκδήλωση καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo και, στο πλαίσιο των αντίστοιχων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, με σκοπό τη συμπαράσταση στο γαλλικό λαό.

Σκοπός  της συγκέντρωσης, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η διατράνωση της αντίθεσης σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης και των προσωπικών επιλογών. Οι Θεσσαλονικείς προσήλθαν στη συγκέντρωση με ένα μολύβι, ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στους αδικοχαμένους δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και εργαζόμενους του γαλλικού περιοδικού, ενώ στο Λευκό Πύργο έχει στηθεί ένα κουτί, όπου ο κόσμος εναποθέτει τα μολύβια του.

 Με την κόρη του και τον εγγονό του προσήλθε στη συγκέντρωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. “Μικροί, μεγάλοι εδώ. Όλη η πόλη πρέπει να εκδηλώσει αυτή τη διάθεση της υποστήριξης και ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή τη βία, την τρομοκρατία, τον φασισμό”, τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ.Μπουτάρης.

 

Πηγή: voria.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.