Quantcast
Θύελλα στη Βουλή για τα ταμειακά διαθέσιμα - enikonomia.gr
share

Θύελλα στη Βουλή για τα ταμειακά διαθέσιμα

δημοσιεύτηκε:

Ακραίες διαστάσεις έλαβε η αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα ένταση δημιουργήθηκε όταν εισήλθε στη Βουλή αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Πατούλη προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις των δημάρχων.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κάλεσε την ασφάλεια προκειμένου να τους απομακρύνει από την αίθουσα.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Διαμαντόπουλος δεν επιτρέπεται η είσοδος στους δημάρχους καθώς η ΠΝΠ θα πρέπει να περάσει με κατεπείγουσα διαδικασία.

Λίγο νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ, διά του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας, πριν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα που επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο Προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδινε τον λόγο στον Υπουργό, αλλά ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς διέκοπτε.

Ακόμα και όταν ο Δ. Μάρδας ήταν στο βήμα ο Α. Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού».

Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνηγόρησε φωνάζοντας στον Προεδρεύοντα της Επιτροπής «έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση».

Ο Α. Λοβέρδος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».

Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον Υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», είπε ο Β. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.